r
Nosalty Logó

Áfonyás-almás pite Allisc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Áfonyás-almás pite Allisc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4952 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 495 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4710.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4952 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a sót és cukrot, majd eldörzsöljük benne a zsírt és a tojást, belereszeljük a megmosott citrom héját is, majd szükség szerinti mennyiségű tejföllel lágy tésztává gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe minimum fél órát pihenni.
  2. Az almákat héjastól lereszeljük, majd enyhén kinyomkodjuk a levének a nagy részét. Ízesíthetjük őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
  3. A sütőt bekapcsoljuk (alsó-felső sütés, 180 fok). Egy nagyobb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki zsiradékkal.
  4. A tésztát két egyforma darabra osztjuk, egyik fele mehet vissza a hűtőbe, a másikat tepsi méretűre nyújtjuk, beemeljük a tepsibe (elég nehéz vele dolgozni, mert szakad!), és vékonyan leszórjuk búzadarával. Ráterítjük az almát, majd eloszlatjuk rajta az áfonyalekvárt (vagy az áfonyát, de ez esetben szórjuk meg egy kis porcukorral a tölteléket).
  5. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, lekenjük tojássárgával, és megszurkáljuk villával. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 809
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 17.

Ajánló

Ha savanykás az almánk, illetve nem befőttet, hanem áfonyát használunk, akkor lehet cukrot tenni a töltelékbe, főleg, aki édesebben szereti a pitét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almáspite-receptem még a nagymamám századfordulós süteményes könyvéből való, és mindig nagy sikert aratok vele a puha, omlós állagával. Most ezen kényszerből "csavartam" egyet, mivel a kamrában talált almamennyiség kevésnek bizonyult, és mi vastagon szeretjük a tölteléket, vékony tésztalapok között, így felszaporítottam az almát a házi készítésű áfonyabefőttemmel. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...