Áfonyakrémes party torta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta:
-
8 kcal
-
13g mandulaliszt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
6g xilit15 kcal
-
34g tojás43 kcal
-
3g kókuszolaj22 kcal
Krém:
-
50g kókusztej99 kcal
-
9g xilit21 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
38g áfonya21 kcal
Habcsók-díszítés
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
4g erythritol0 kcal
Összesen
275
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta:
-
20g gesztenyeliszt65 kcal
-
100g mandulaliszt283 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g citromlé11 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
20g kókuszolaj178 kcal
Krém:
-
400g kókusztej788 kcal
-
70g xilit168 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
4g zselatin13 kcal
-
300g áfonya171 kcal
Habcsók-díszítés
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
30g erythritol0 kcal
Összesen
2205
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta:
-
1.4g gesztenyeliszt4 kcal
-
6.9g mandulaliszt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3.5g xilit8 kcal
-
19.1g tojás24 kcal
-
1.4g kókuszolaj12 kcal
Krém:
-
27.8g kókusztej55 kcal
-
4.9g xilit12 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
20.8g áfonya12 kcal
Habcsók-díszítés
-
8.3g tojásfehérje4 kcal
-
2.1g erythritol0 kcal
Összesen
153
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
275
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.3 g
Zsír
-
Összesen 142.1 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2132.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 247 mg
-
Foszfor 921 mg
-
Nátrium 598 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 879.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 767 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1465 micro
Összesen
2205
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Piskóta:
-
2 dkg gesztenyeliszt
-
10 dkg mandulaliszt
-
1 csipet só
-
50 ml citromlé
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg xilit
-
5 db tojás
-
2 ek kókuszolaj
Krém:
-
4 dl kókusztej
-
7 dkg xilit
-
10 db borókabogyó
-
1 késhegynyi szegfűszeg
-
2 teáskanál zselatin
-
30 dkg áfonya
Habcsók-díszítés
-
3 db tojásfehérje
-
3 ek erythritol
Elkészítés
Piskóta:
- A hozzávalókból piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd az édesítőt, liszteket, szódabikarbónát, citromlevet, olajat, legvégül pedig a kakaóport.
- Tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). Kihűtjük, félbevágjuk, majd félretesszük.
Krém:
- A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, és kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az áfonyát, borókabogyót, szegfűszeget.
- Kb. 10 percig kis lángon kevergetjük, nem baj, ha elkezd forrni, lényeg, hogy az áfonya és a bogyók kicsit megpuhuljanak.
- Elzárjuk a lángot, pár percig hagyjuk hűlni a krémet, majd botmixerrel pépesítjük. Legvégül hozzáadjuk a zselatinport, alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, ha kell, a botmixert is újra bevethetjük.:)
- Összeállítjuk a tortát: az alsó lapot kb. 1 cm vastagon megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot, és a tetejét beborítjuk a maradék krémmel.
- Habcsókkal díszítjük: 3 tojásfehérjét 3 púpos ek. eritrittel felverünk, habzsák segítségével formákat nyomunk egy szilikonos sütőlapra, és 150 Celsius-fokon 10 perc alatt a sütőben kiszárítjuk (légkeveréssel).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2017. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a csodatortát szeretettel ajánlom kezdőknek is (haladóknak pláne), nagyon egyszerű, tök hamar elkészül, és szinte lehetetlen elrontani. Az alapja csokis piskóta, amit egy igazi téli csemegével, borókabogyós áfonyakrémmel dobunk fel. A megadott mennyiségek pont egy 24 cm átmérőjű tortára elegendők, de ha marad a krémből, simán adhatjuk palacsintához, pohárkrémhez vagy elmajszolgathatjuk magában is… két hétig eláll a hűtőben.