r
Nosalty Logó

Achar Gosht

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Achar Gosht
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2554 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 638 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2529 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 2554 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    279 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott marhahúst megmossuk, majd kb. 40 percig főzzük, amíg félig megpuhul a hús. Ha véletlenül valami vén marhával akadna dolgunk, akkor természetesen tovább, a lényeg, hogy főzzük elő a marhahúst. Ha elkészült, a húst leszűrjük, és a főzővizet félretesszük, ezt később még felhasználjuk.
  2. Amíg a hús fő, elkészítjük a saját bejáratú fűszerkeverékünket. Ehhez a művelethez szükségünk lesz egy mozsárra vagy egy kávédarálóra. A görögszénát, az édesköményt, a fekete köményt és a római köményt a mustármaggal egy felhevitett serpenyoben megpiritjuk majd porrá őröljük, vagy a mozsárban összetörjük. Nem baj, ha nem porszerű az állaga, csak kicsit törjük össze őket. Ha ez megvan, félretesszük a keveréket.
  3. A gheet felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma átlátszóvá vált, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fokhagymát, és kb. 2-3 percig nagy lángon pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk az előfőzött marhahúst, és addig pirítjuk, amíg a hús egy kis barnás-pirosas színt kap. Ekkor kerülnek bele a fűszerek, úgymint a kurkuma, az őrölt koriander, a chilipehely, illetve chilipor, ez utóbbi helyettesíthető pirospaprikával. Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, illetve a húsléből kb. 1 dl mennyiséget hozzáadunk, és alacsony lángon, lefedve főzzük, amíg a paradicsom egyneművé válik. Ekkor felöntjük a hús főzővizével, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
  5. Ha a hús megpuhult, vegyük le a fedőt, és főzzük el majdnem az összes vizet alóla, majd adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük el. Hozzáadjuk a saját készítésű fűszerkeveréket és a garam masalat. Ha a szósz besűrűsödött, hozzáadjuk az apróra vágott, friss koriandert illetve a zöld chilit is, bár ez utóbbi opcionális, elhagyható. A friss korianderrel még főzzük 2-3 percig, majd elzárjuk a gázt, és hozzáadjuk a citromlevet. Naan-nal vagy chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5813
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb recept, amit pakisztáni tartózkodásom ideje alatt kedveltem meg. Az előre elkészített fűszerkeverékek Pakisztánban is egyre népszerűbbek, ugyanígy Magyarországon, az ázsiai boltokban is biztosan elérhető az Achar Gosht nevű mix, de én jobban szeretem magam összeállítani. Ha valakinek nincs ideje fűszerekkel babrálni, az nyugodtan használjon bolti fűszermixet. Általában marha- vagy birkahússal készítik, de csirkével is jól működik, ebben az esetben a csirkehúst nem kell előre megfőzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...