A csodás gulyásleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
125g marhalábszár160 kcal
-
38g vöröshagyma14 kcal
-
10g füstölt szalonna66 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
1g bors3 kcal
-
75g fokhagyma101 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
-
40g zeller14 kcal
Csipetke
-
21g finomliszt77 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
500g marhalábszár640 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
40g füstölt szalonna262 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
12 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
13 kcal
-
4g bors10 kcal
-
300g fokhagyma402 kcal
-
10g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10 kcal
-
160g zeller58 kcal
Csipetke
-
85g finomliszt309 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1937
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
Leves
-
31.9g marhalábszár41 kcal
-
9.6g vöröshagyma3 kcal
-
2.6g füstölt szalonna17 kcal
-
0.5g sertészsír4 kcal
-
0 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
-
3.4g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
1 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
19.2g fokhagyma26 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5.1g halványító zeller1 kcal
-
10.2g zeller4 kcal
Csipetke
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
Összesen
125
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1944.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 485 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 1794 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
485
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.7 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7778.5 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1940 mg
-
Nátrium 4541 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1037.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 1941 micro
-
β-crypt 253 micro
-
Likopin 7176 micro
-
Lut-zea 1409 micro
Összesen
1937
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 458 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
125
kcal
Hozzávalók
Leves
-
500 g marhalábszár
-
150 g vöröshagyma
-
40 g füstölt szalonna
-
0.5 ek sertészsír
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 db paradicsom
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 ek fűszerpaprika
-
0.5 tk csípős fűszerpaprika
-
1 ek sűrített paradicsom
-
2 tk bors
-
10 g só
-
2 db babérlevél
-
1 kis db zeller
Csipetke
-
85 g finomliszt
-
1 db tojás
Elkészítés
Leves
- Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra.
- Felezzük el hosszában, majd vágjuk fél centi vastagra a sárgarépát. Daraboljuk kb 1.5 cm -es kockákra a zellert és a burgonyát. Szeleteljük az angol zellert 1 cm vastagra. Kockázzuk fel a paradicsomot és az erős paprikát. Daraboljuk a szalonnát 0.5 x 0.5-kockákra.
- Egy nagyobb, vastag falú, vagy öntöttvas lábasban olvasszuk ki a szalonnát. Adjuk hozzá a vöröshagymát és fonnyasszuk lassan aranybarnára, ha gyorsan pirulna adjunk hozzá egy kis vizet.
- Dobjuk bele a fokhagymát pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét a kockázott paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet.
- Pirítsuk a paradicsomos alapot néhány másodpercig, majd adjuk hozzá az édes és a csípős pirospaprikát. Öntsük fel fél liter vízzel, ízesítsük sóval, feketborssal és őrölt köménnyel. Forraljuk fel és főzzük közepes hőfokon.
- Amikor felére főtt, adjunk hozzá még 2 dl vizet és főzzük tovább. Addig öntögessük fel vízzel és redukáljuk, amíg egy sűrű pörköltalapot nem kapunk. Nagyjából fél órát vesz igénybe.
- Adjuk hozzá a a kockázott marhahúst, fedjük le és főzzük 20 percig, időnként kevergetve, ne adjunk hozzá vizet. 20 perc múltán öntsük fel 3 liter vízzel és hagyjuk főni 2 órát. Amint a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket.
Csipetke
- Készítsük el a csipetkét. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót, csavarjuk fóliába és tegyük a hűtőbe pár percre. Mikor a zöldségek majdnem megfőttek, vegyük elő a tésztát és csipegessünk apró darabokat a levesbe. Főzzük további 10-15 percig és ízesítsük még ha szükséges.
- Tálaljuk forrón néhány friss angol zeller levéllel és egy óriási szelet kenyérrel.
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 5686
- Feltöltés dátuma: 2022. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept