r
Nosalty Logó

A csodás gulyásleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sodrofa
A csodás gulyásleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

485
Kalória
37.7g
Fehérje
49g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
259.4g
Víz
104.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7778.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    1941 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    7176 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    458 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra.
  2. Felezzük el hosszában, majd vágjuk fél centi vastagra a sárgarépát. Daraboljuk kb 1.5 cm -es kockákra a zellert és a burgonyát. Szeleteljük az angol zellert 1 cm vastagra. Kockázzuk fel a paradicsomot és az erős paprikát. Daraboljuk a szalonnát 0.5 x 0.5-kockákra.
  3. Egy nagyobb, vastag falú, vagy öntöttvas lábasban olvasszuk ki a szalonnát. Adjuk hozzá a vöröshagymát és fonnyasszuk lassan aranybarnára, ha gyorsan pirulna adjunk hozzá egy kis vizet.
  4. Dobjuk bele a fokhagymát pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét a kockázott paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet.
  5. Pirítsuk a paradicsomos alapot néhány másodpercig, majd adjuk hozzá az édes és a csípős pirospaprikát. Öntsük fel fél liter vízzel, ízesítsük sóval, feketborssal és őrölt köménnyel. Forraljuk fel és főzzük közepes hőfokon.
  6. Amikor felére főtt, adjunk hozzá még 2 dl vizet és főzzük tovább. Addig öntögessük fel vízzel és redukáljuk, amíg egy sűrű pörköltalapot nem kapunk. Nagyjából fél órát vesz igénybe.
  7. Adjuk hozzá a a kockázott marhahúst, fedjük le és főzzük 20 percig, időnként kevergetve, ne adjunk hozzá vizet. 20 perc múltán öntsük fel 3 liter vízzel és hagyjuk főni 2 órát. Amint a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket.

Csipetke

  1. Készítsük el a csipetkét. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót, csavarjuk fóliába és tegyük a hűtőbe pár percre. Mikor a zöldségek majdnem megfőttek, vegyük elő a tésztát és csipegessünk apró darabokat a levesbe. Főzzük további 10-15 percig és ízesítsük még ha szükséges.
  2. Tálaljuk forrón néhány friss angol zeller levéllel és egy óriási szelet kenyérrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 210 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!