r
Nosalty Logó

A csodás gulyásleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
sodrofa
A csodás gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    1794 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7778.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4541 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    1941 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    7176 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 1937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    458 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Kockázzuk össze a marhalábszárat kb. 3x3 cm-es kockára. Mossuk meg majd csepegtessük le. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk finomra.
  2. Felezzük el hosszában, majd vágjuk fél centi vastagra a sárgarépát. Daraboljuk kb 1.5 cm -es kockákra a zellert és a burgonyát. Szeleteljük az angol zellert 1 cm vastagra. Kockázzuk fel a paradicsomot és az erős paprikát. Daraboljuk a szalonnát 0.5 x 0.5-kockákra.
  3. Egy nagyobb, vastag falú, vagy öntöttvas lábasban olvasszuk ki a szalonnát. Adjuk hozzá a vöröshagymát és fonnyasszuk lassan aranybarnára, ha gyorsan pirulna adjunk hozzá egy kis vizet.
  4. Dobjuk bele a fokhagymát pár másodpercig pirítsuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét a kockázott paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet.
  5. Pirítsuk a paradicsomos alapot néhány másodpercig, majd adjuk hozzá az édes és a csípős pirospaprikát. Öntsük fel fél liter vízzel, ízesítsük sóval, feketborssal és őrölt köménnyel. Forraljuk fel és főzzük közepes hőfokon.
  6. Amikor felére főtt, adjunk hozzá még 2 dl vizet és főzzük tovább. Addig öntögessük fel vízzel és redukáljuk, amíg egy sűrű pörköltalapot nem kapunk. Nagyjából fél órát vesz igénybe.
  7. Adjuk hozzá a a kockázott marhahúst, fedjük le és főzzük 20 percig, időnként kevergetve, ne adjunk hozzá vizet. 20 perc múltán öntsük fel 3 liter vízzel és hagyjuk főni 2 órát. Amint a hús megpuhult, adjuk hozzá a zöldségeket.

Csipetke

  1. Készítsük el a csipetkét. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót, csavarjuk fóliába és tegyük a hűtőbe pár percre. Mikor a zöldségek majdnem megfőttek, vegyük elő a tésztát és csipegessünk apró darabokat a levesbe. Főzzük további 10-15 percig és ízesítsük még ha szükséges.
  2. Tálaljuk forrón néhány friss angol zeller levéllel és egy óriási szelet kenyérrel.
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 5686
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csodás gulyásleves
sodrofa 33 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...