Sertésfej
Leírás
Bizonyos piacokon félbevágott, csontos vagy kicsontozott formában vásárolhatjuk meg a disznófejet. Húsát disznótoros készítményekbe, hurkába, disznósajtba használják. Fülét és orrát általában csak disznósajtba használják fel. Nyersen kicsontozva kocsonyahúsnak készítik el vagy pácolás után füstölik. Puhára párolva, melegen tormával, mustárral fogyasztható. Pörköltbe, köröm pörköltbe is kitűnő. fotó: Hannila
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertésfej
fehérjetartalom
17.75 g
zsírtartalom
97031.12 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
46.05 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
63 mg
Foszfor
50 mg
Kalcium
18 mg
Magnézium
8 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.37 g
Niacin - B3 vitamin
2.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.673 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.21 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
17.75 g
Zsír
telített zsírsav
11.64 g
egyszeresen telített zsírsav
15.8 g
többszörösen telített zsírsav
3.68 g
koleszterin
97 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
0.99 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
50 mg
Nátrium
63 mg
Cink
2.31 mg
Réz
0.084 mg
Mangán
0.011 mg
Szelén
2.7 µg
szénhidrát
víz
46.05 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.21 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Niacin - B3 vitamin
2.06 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.673 mg
Folát
5 µg
B12 vitamin
0.88 µg
B6 vitamin
0.37 g