adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
1403
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
4210
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
250
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.6 g
Zsír
-
Összesen 117.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 721.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 192.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1403
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 196.7 g
Zsír
-
Összesen 352.6 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 166 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 1019 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2163.4 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 689 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 578.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
4210
kcal
- 17% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sertésfejet bő, sós vízben odatesszük főni úgy, hogy teljesen ellepje. 2 óra hosszat főzzük. Egy nagyobb tálcára kivesszük, és lefejtjük a csontjáról a húst. Egyben le fog jönni róla.
- Míg fő a fej, megpucoljuk a fokhagymát, és összekeverjük a fűszerpaprikával, a kevés borssal és az ízlés szerinti sóval.
- Mikor a hús kihűlt, rákenjük a fokhagymás masszát, szépen elosztva a húson.
- Hideg helyre tesszük. Jól lehűtve fogyasztjuk, friss kenyérrel. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 15417
- Feltöltés dátuma: 2015. március 05.
Ajánló
Jó sok fokhagymával készítsük, ne sajnáljuk ki belőle. Akinek esetleg a gyomra nem bírja az erős fokhagymát, egyszerre ne egyen belőle sokat, nehogy baj legyen!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Sokan abárolt szalonnát készítenek, én megpróbáltam húsosabbat készíteni, és sokkal finomabb lett, mint a szalonnából készült...