r
Nosalty Logó

Citrusos rakott fejhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
z1
Citrusos rakott fejhús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 12024 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    132 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 1502 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    564 g

Zsír

  • Összesen
    1056.3 g
  • Telített zsírsav
    367 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    498 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    3056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9333.6 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1687 mg
  • Nátrium
    6352 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    10449 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5192 micro
Összesen 12024 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertésfejeket feltesszük vízben főzni, majd forrás után kb. 10 perccel levesszük, leöntjük róla a zavaros vizet.
  2. A fejeket és az edényt is leöblítjük, majd újra feltesszük főzni. Kb. 1,5-2 óra múlva hozzáadjuk a fűszereket és a zöldségeket. Só, bors, hagyma, chili paprika, sárgarépa, hámozott narancshéj, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg is mehet bele.
  3. Újabb 2-2.5 óra alatt a fejeket rommá főzzük. Közben mindenféléket lehet csinálni. Én pl. sörözgettem és tévéztem.
  4. Amikor a hús már leválik a csontról, akkor a gázról levesszük, leszűrjük és kicsontozzuk. A húst, bőrt, porcot apró darabokra szedjük, és a közben felaprított, friss petrezselyemzölddel összekeverjük.
  5. A reszelt narancs, ill. citromhéjból, valamint a fokhagymából és a finomra vágott petrezselyem zöldjéből egy gremoládot készítünk.
  6. Amíg a hússal és a gremoláddal dolgozunk, addig a főzőlevet nagy lángon rövidebb lére visszarotyogtatjuk. Ezzel a redukált, zselatinos, ragacsos lével egy őzgerincformát körbelötyögtetünk, és a friss gremoládot egyenletesen elosztjuk a falán.
  7. A húst óvatosan beletesszük a formába, hogy ne szedje le a forma faláról a gremoládot, felöntjük egy kevés főzőlével úgy, hogy kitöltse az estlegesen fennmaradó levegős helyeket.
  8. Kicsit púposra töltjük a formát. Utána nagyon szorosan körbetekerjük folpackkal, és lespréselve a hűtőben kidermesztjük. Én ezt egy vágódeszka és 2 db 2 literes üdítő felhasználásával oldottam meg.
  9. Hát ennyi. A kaja jó, ne ijesszen meg senkit a fűszerezése!!!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3659
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Ajánló

Szerintem ez valami hétvégi vagy ünnepi kaja. Ezért hát a terápiás javaslatom ehhez és a hasonló kalóriadús ételekhez a szokásos. Előtte pálinka, utána száraz fehérbor (fröccs), vagy sör és bilagit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paprikán láttam néhány évvel ezelőtt egy ilyesmi receptet egy angol (brit) szakácstól. Mondtam is magamban, hogy hülyék ezek az angolok. Aztán elkészítettem, és kiderült, hogy nem is olyan hülyék ezek az angolok. Ez nálam már vagy a harmadik verzió, mindig egyre jobban felturbózva. Szerintem ez lett a legjobb. Nagyon úgy néz ki, hogy az enyém a finomabb, tehát mégiscsak hüly...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...