Csokoládé fagylalt

Csokoládé fagylalt

Leírás

Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.

100g Csokoládé fagylalt

fehérjetartalom

4 g

zsírtartalom

6 g

szénhidráttartalom

29 g

víztartalom

0 g

gramm csokoládé fagylalt?

Top ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

4 g

Zsír

telített zsírsav

6 g

ásványi anyagok

Nátrium

80 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

27 g

vitaminok

14 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...