Csokoládé fagylalt
Leírás
Az egyik legnépszerűbb jeges nyalánkság. Legfőbb összetevője valamilyen tejtermék (tej, tejszín), cukor, csokoládé és/vagy kakaópor. A bolti változatok még különböző adalékanyagokat és aromákat is tartalmaznak. A krémesebb állag elérése érdekében gyakran tojással főzik fel a tejterméket. A fagylaltot akár házilag is elkészíthetjük fagylaltgépben vagy műanyag dobozban lefagyasztva (ilyenkor ügyeljünk rá, hogy pár óránként keverjük át a masszát). Magában is kedvelt édesség, de nagyon jó kiegészítője a gyümölcsös pitéknek, brownieknak, sőt a bátrabbak akár sült fagylaltot is készíthetnek belőle.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Kizárólag mélyhűtőben. Felolvadás után tilos újrafagyasztani.
100g Csokoládé fagylalt
fehérjetartalom
4 g
zsírtartalom
6 g
szénhidráttartalom
29 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
80 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
4 g
Zsír
telített zsírsav
6 g
ásványi anyagok
Nátrium
80 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
27 g
vitaminok