Hamis Baked Alaska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dundola
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fagylalt
-
273g csokoládé fagylalt545 kcal
Piskóta
-
10g tojás13 kcal
-
2g cukor7 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Habcsók
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
7g cukor28 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
9g cukorszirup26 kcal
Összeállítás
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fagylalt
-
3000g csokoládé fagylalt6000 kcal
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Habcsók
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g cukorszirup283 kcal
Összeállítás
Összesen
7017
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
Fagylalt
-
85.9g csokoládé fagylalt172 kcal
Piskóta
-
3.1g tojás4 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Habcsók
-
4.6g tojásfehérje2 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.9g cukorszirup8 kcal
Összeállítás
Összesen
201
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.4 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
638
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.1 g
Zsír
-
Összesen 257.8 g
-
Telített zsírsav 184 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3286.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 2867 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1060.1 g
-
Cukor 988 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 239.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
7017
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 6.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Fagylalt
Piskóta
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
1 ek finomliszt
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 ek olívaolaj
-
1.5 kávéskanál sütőpor
Habcsók
-
4 púpozott ek cukor
-
1 kk ecet
-
1 csipet só
-
1 dl cukorszirup
Összeállítás
Elkészítés
Fagylalt
- Kivesszük a 3 liter fagylaltot a hűtőből, majd egy nagy kerek tálat kibélelünk fóliával, úgy, hogy mindenhol fedje.
- Ha a fagyink kicsit felolvadt, egy külön tálban robotgéppel átkeverjük, hogy jobban formázható legyen.
- A fóliás tálba kanalazzuk az összes fagyit, és egy spatulával belenyomkodjuk és elegyengetjük, hogy idomuljon a tál vonalához, majd visszatesszük a fagyasztóba.
Piskóta
- Egy hagyományos tortaformát kivajazunk, és liszt helyett kakaóporral megszórjuk (liszttel is jó).
- A tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, robotgéppel addig habosítjuk őket, amíg egy világos színű keveréket kapunk, amiben már látszik a habverő nyoma, ahogy mozgatjuk.
- Beleszitáljuk a lisztet, kakaót és sütőport, majd óvatosan egy spatulával beleforgatjuk őket.
- Ha már nagyjából egynemű a kakaós-lisztes keverék, a tál oldalán finoman belecsorgatjuk az olajat is, és néhány keveréssel beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
- Ha elkészült, beleöntjük a tortaformába, és kb. 180 fokon 10-12 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széleinél már kezd középre zsugorodni, és szivacsosnak érezzük, nem jó, ha túl száraz. Egy rácson kihűtjük.
Habcsók
- Ha van gél állagú ételfestékünk, ezt hagyjuk ki. Cukorszirupot főzünk, én 1 dl vízbe tettem 2 dkg cukrot. Felforraljuk a vizet, és beletesszük a cukrot, addig főzzük, míg fel nem olvad és gyöngyözni kezd, de átlátszó marad. Levesszük a tűzről, 2 pohárban elosztjuk, és a poharakba külön-külön ízlés szerinti ételfestéket teszünk, amit elkeverünk a szirupban.
- A fehérjéket félig felverjük, majd kanalanként adagolva hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, az ecetet, és kemény habbá verjük.
- Elővesszük a habzsákot vagy sütinyomó pisztolyt, csillagos véget teszünk rá, és ecsettel (vagy kiskanállal) hosszában négy csíkot húzunk bele a festékeinkkel úgy, hogy az azonos színek egymással szemben legyenek. Ha szükséges, később ismételjük.
- Beletöltjük a habot, és egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe kb. 2-3 cm átmérőjű habcsókokat nyomunk. A sütő legalacsonyabb fokozatán (ha kell, kicsit ki is nyithatjuk) 1,5-2 órán keresztül szárítjuk őket, hogy világosak maradjanak.
- Az elkészült habcsókunk kemény, és könnyen lejön a sütőpapírról, ha kihűlt, egy dobozban a rétegeket papírral elválasztva, hűvös és sötét helyen tárolhatjuk felhasználásig, így ezt a fázist akár pár nappal korábban is elvégezhetjük.
Összeállítás
- Egy tálcát kicsit megszórunk liszttel. Kivesszük a fagyit a hűtőből, és a piskótalapot fagyira illesztjük, majd óvatosan kiborítjuk a tálcára a fagyival, és lehúzzuk a fóliát.
- A habcsókokat is elővesszük, és a fagyira rakosgatjuk úgy, hogy mindenhol fedje. Ha nagyon elkezdene olvadni, visszatehetjük közben a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
- Ha elkészültünk, azonnal tálaljuk, de a fagyasztóban is kibír kb. negyed órát, ha szükséges.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1383
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Dundola
2 recept
A The Great British Bake Offban készítette Mary Berry ezt a gyönyörű tortát, tudtam, hogy nekem is ki kell próbálnom :). Hosszas keresgélés után ráakadtam a receptjére, és mivel nincs légkeveréses sütőnk, a habcsóknál módosítottam rajta. Volt próbasütés, és születésnapomra készítettem, 15 perc után egy morzsa sem volt, ez mindent elmond :)