r
Nosalty Logó

Hamis Baked Alaska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dundola
Hamis Baked Alaska
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Fagylalt

Piskóta

Habcsók

Összeállítás

638
Kalória
13.7g
Fehérje
96.4g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
21.8g
Víz
32.7g
Koleszterin
5.5g
Rost
89.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fagylalt

Piskóta

Habcsók

Összeállítás

Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fagylalt

Piskóta

Habcsók

Összeállítás

Összesen 7017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Fagylalt

Piskóta

Habcsók

Összeállítás

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 638 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    257.8 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3286.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    2867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.1 g
  • Cukor
    988 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

Víz

  • Összesen
    239.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 7017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Fagylalt

  1. Kivesszük a 3 liter fagylaltot a hűtőből, majd egy nagy kerek tálat kibélelünk fóliával, úgy, hogy mindenhol fedje.
  2. Ha a fagyink kicsit felolvadt, egy külön tálban robotgéppel átkeverjük, hogy jobban formázható legyen.
  3. A fóliás tálba kanalazzuk az összes fagyit, és egy spatulával belenyomkodjuk és elegyengetjük, hogy idomuljon a tál vonalához, majd visszatesszük a fagyasztóba.

Piskóta

  1. Egy hagyományos tortaformát kivajazunk, és liszt helyett kakaóporral megszórjuk (liszttel is jó).
  2. A tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, robotgéppel addig habosítjuk őket, amíg egy világos színű keveréket kapunk, amiben már látszik a habverő nyoma, ahogy mozgatjuk.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, kakaót és sütőport, majd óvatosan egy spatulával beleforgatjuk őket.
  4. Ha már nagyjából egynemű a kakaós-lisztes keverék, a tál oldalán finoman belecsorgatjuk az olajat is, és néhány keveréssel beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
  5. Ha elkészült, beleöntjük a tortaformába, és kb. 180 fokon 10-12 percig sütjük. Akkor jó, mikor a széleinél már kezd középre zsugorodni, és szivacsosnak érezzük, nem jó, ha túl száraz. Egy rácson kihűtjük.

Habcsók

  1. Ha van gél állagú ételfestékünk, ezt hagyjuk ki. Cukorszirupot főzünk, én 1 dl vízbe tettem 2 dkg cukrot. Felforraljuk a vizet, és beletesszük a cukrot, addig főzzük, míg fel nem olvad és gyöngyözni kezd, de átlátszó marad. Levesszük a tűzről, 2 pohárban elosztjuk, és a poharakba külön-külön ízlés szerinti ételfestéket teszünk, amit elkeverünk a szirupban.
  2. A fehérjéket félig felverjük, majd kanalanként adagolva hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, az ecetet, és kemény habbá verjük.
  3. Elővesszük a habzsákot vagy sütinyomó pisztolyt, csillagos véget teszünk rá, és ecsettel (vagy kiskanállal) hosszában négy csíkot húzunk bele a festékeinkkel úgy, hogy az azonos színek egymással szemben legyenek. Ha szükséges, később ismételjük.
  4. Beletöltjük a habot, és egy sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe kb. 2-3 cm átmérőjű habcsókokat nyomunk. A sütő legalacsonyabb fokozatán (ha kell, kicsit ki is nyithatjuk) 1,5-2 órán keresztül szárítjuk őket, hogy világosak maradjanak.
  5. Az elkészült habcsókunk kemény, és könnyen lejön a sütőpapírról, ha kihűlt, egy dobozban a rétegeket papírral elválasztva, hűvös és sötét helyen tárolhatjuk felhasználásig, így ezt a fázist akár pár nappal korábban is elvégezhetjük.

Összeállítás

  1. Egy tálcát kicsit megszórunk liszttel. Kivesszük a fagyit a hűtőből, és a piskótalapot fagyira illesztjük, majd óvatosan kiborítjuk a tálcára a fagyival, és lehúzzuk a fóliát.
  2. A habcsókokat is elővesszük, és a fagyira rakosgatjuk úgy, hogy mindenhol fedje. Ha nagyon elkezdene olvadni, visszatehetjük közben a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  3. Ha elkészültünk, azonnal tálaljuk, de a fagyasztóban is kibír kb. negyed órát, ha szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A The Great British Bake Offban készítette Mary Berry ezt a gyönyörű tortát, tudtam, hogy nekem is ki kell próbálnom :). Hosszas keresgélés után ráakadtam a receptjére, és mivel nincs légkeveréses sütőnk, a habcsóknál módosítottam rajta. Volt próbasütés, és születésnapomra készítettem, 15 perc után egy morzsa sem volt, ez mindent elmond :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!