r
Nosalty Logó

Sztracsatella torta Lizinkától

Lizinka_
Sztracsatella torta Lizinkától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

763
Kalória
14.1g
Fehérje
116.2g
Szénhidrát
26.9g
Zsír
32.1g
Víz
90.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
91.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 3051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 237 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3051 kcal
  • 7% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Lemérjük a tojásokat. Kimérünk ugyanannyi súlyú cukrot, és 5 dkg-mal kevesebb lisztet.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzátesszük a vizet, majd robotgéppel (legmagasabb fokozat) habosra keverjük. Közben folyamatosan csorgatjuk bele a cukrot.
  3. Amikor kifehéredett, beleöntjük az olajat. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, és nagyon óvatosan a tojásos masszába forgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
  4. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nem kell nagyon felmagasodnia a krém miatt. Akkor jó, ha a tortaforma háromnegyedéig magasodik a piskóta!!
  5. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Lekapcsoljuk a torta karimát, és éles késsel ketté vágjuk a csokis piskótát.

Krémhez

  1. A sztracsatella fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből. Várunk vele kb. 15 percet, hogy kenhető legyen, de ne olvadjon nagyon meg.
  2. A tortalap alsó részét visszatesszük a tortaformába, köré csatoljuk a karimát. Meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, majd rákenjük a fagylaltot.
  3. A fagylaltra ráhelyezzük a másik tortalapot, meglocsoljuk egy evőkanálnyi rummal, és rákenjük a fagylalt maradék felét. Akkor lesz szép a torta, ha az utolsó réteg fagyi a tortaforma pereméig ér!
  4. A fagyitortát betesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára.

Díszítéshez

  1. Fogyasztás előtt 5-6 perccel kivesszük a mélyhűtőből. Csokit reszelünk rá. Tejszínhab rózsákkal díszítve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22 cm

Minden évben rendezünk barátainkkal közösen kerti partit. A sztracsatella torta visszatérő jeges desszert. Üdítő látvány a szemnek, és üdítő finomság a testnek is, nagy melegben.

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...