Banana split
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
10 kcal
-
150g banán85 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g vanília fagylalt95 kcal
-
100 kcal
Összesen
567
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
600g banán342 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g vanília fagylalt380 kcal
-
200g csokoládé fagylalt400 kcal
Összesen
2267
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
7.4g étcsokoládé40 kcal
-
7.4g habtejszín22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
44.2g banán25 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
7.4g narancslé3 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
14.7g vanília fagylalt28 kcal
-
14.7g csokoládé fagylalt29 kcal
Összesen
167
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 112.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
567
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 109.8 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1198.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 450.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 438 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
2267
kcal
- 3% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
1 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek citromlé
-
20 g vaj
-
2 ek barna cukor
-
1 db csillagánizs
-
20 dkg vanília fagylalt
-
20 dkg csokoládé fagylalt
Elkészítés
- Az öntethez a feldarabolt csokoládét egy edényben a tejszínnel és a vaníliás cukorral összekeverjük, olvadásig forraljuk, besűrítjük. Melegen tartjuk.
- Egy teflonserpenyőben a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta kissé a cukrot, felöntjük a narancslével, hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, mérsékelt tűzön sűrűre beforraljuk, a végén kivesszük a csillagánizst.
- Közben a meghámozott banánokat rézsútosan vastagabb szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon.
- Beletesszük a banánkarikákat a szirupba, élénk tűzön 2-3 percig forgatjuk. Vigyázzunk, mert könnyen puhul, de szétesnie nem szabad!
- 4 kistányéron elrendezzük a banánkarikákat, bevonjuk a fűszeres sziruppal, mellényomunk 2-2 gombóc fagyit. Tetejüket részben meglocsoljuk a forró csokiöntettel.
- Azonnal tálaljuk. Sietnünk kell, mert a fagyi gyorsan olvad, a desszert lényege pedig épp a hideg-forró összhatás.
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 33048
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A banánhajó fagylalt alapú desszert. Klasszikus formájában egy csónak alakú, hosszú üvegtálkában szolgálják fel. A banánt hosszában kettévágják, és befektetik a tálkába, ez lesz a hajó. Sok változata ismert, de a klasszikus banánhajóba 1 gombóc vanília- , 1 gombóc csokoládé- és 1 gombóc eperfagylalt kerül. A vaníliafagyira karamellszirupot, a csokifagyira csokiszirupot, az epergombócra eperszirupot öntenek, és az egészet beborítják tejszínhabbal. A tetejét Maraschino cseresznyével szokták díszíteni. Az én desszertembe viszont sült banándarabok kerültek, forró csokoládémártással és jéghideg fagylalttal.