Három színű fagyialagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jenő Chef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
5g rum12 kcal
A töltelékhez
-
20 kcal
A díszítéshez
-
2g szőlő1 kcal
-
13g őszibarack5 kcal
-
2g tejszínhab4 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
46 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
50g rum116 kcal
A töltelékhez
-
100g csokoládé fagylalt200 kcal
A díszítéshez
-
20g szőlő13 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
15g tejszínhab39 kcal
Összesen
1486
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
34.9g tojás44 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
6.4g rum15 kcal
A töltelékhez
-
12.7g csokoládé fagylalt25 kcal
A díszítéshez
-
2.5g szőlő2 kcal
-
16.1g őszibarack6 kcal
-
1.9g tejszínhab5 kcal
Összesen
189
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1669.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.3 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 360.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 415 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1364 micro
Összesen
1486
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
8 dkg finomliszt
-
0.5 dl rum
A töltelékhez
A díszítéshez
-
2 dkg szőlő
-
1 közepes db őszibarack
-
1 ek tejszínhab
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a piskótát. Tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük.
- A tojáshabot hozzákeverjük a cukros tojáshoz óvatosan, vigyázva, ne törjük össze a fehérjét. A lisztet a kakaóporral hozzákeverjük.
- Egy tepsit kibélelünk zsírpapírral, és beleöntjük a piskótamasszát.
- Előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész, kihűtjük.
- A kész piskótát méretre vágjuk az őzgerinc formához.
- Az őzgerinc formába folpackot teszünk, hogy könnyű legyen majd kiborítani a kész fagyit.
- Először kibéleljük az alját a piskótával, és meglocsoljuk egy kis rummal. Vigyázzunk a rummal, nem sokkal kell meglocsolni.
- Most következik a fagyi, bármilyen jó, az ízlésünknek megfelelőt válasszunk. A megtöltés előtt nem árt kivenni, hogy jobban formázható, kenhető legyen.
- Belerakjuk az első ízű fagyit a piskótával kibélelt formába, elkenjük, majd következőt és a harmadikat is.
- A maradék piskótával lefedjük, és ezt is meglocsoljuk egy kevés rummal.
- A mélyhűtőbe rakjuk 3-4 órára.
- Tálalhatjuk tejszínhabbal, gyümölcsökkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X20X6
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1901
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Jenő Chef
8 recept
Ez a recept egy gyorsan jött ötlet volt, nem tudtam mit kitalálni a hotel dolgozóinak, ez lett belőle. Rummal azért kell meglocsolni a piskótát, mert köztudott az alkohol nem fagy meg, így a piskóta se fog. Csak vigyázva a rummal, ízesítésnek van szánva, nem azért, hogy berúgjunk.