r
Nosalty Logó

Sült csokoládé fagylalt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Sült csokoládé fagylalt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

766
Kalória
29.2g
Fehérje
117.3g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
118.3g
Víz
270.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
103.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 3069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A tojáshabhoz

A sodóhoz

Összesen 135 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1133.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 766 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4532.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    1781 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    473.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a sodót: a tojásokat szétválasztjuk, a tejet egy 2-3 számmal nagyobb lábasban feltesszük forrni.
  2. A tojássárgát a cukorral és a kakaóporral és a liszttel habosra keverjük, a tojásfehérjét habbá verjük.
  3. Ha a tej forr, visszaszedünk a kakaós masszához hőkiegyenlítés céljából, majd állandó keverés mellett, a forró tejhez keverjük.
  4. A felvert tojásfehérjéhez is visszaszedünk a masszából, majd szintén állandó keverés mellett, lazán beleforgatjük.
  5. Amint felforr, visszahűtés, aztán irány a hűtő!
  6. A piskóta hozzávalóiból a megadott méretű tepsiben piskótát sütünk.
  7. 3 x 3-ba vágjuk, így 9 db piskóta kockát kapunk.
  8. A tojáshabhoz a 7 db fehérjét, a cukorral kemény habbá verjük.
  9. Egy sütőlemezre helyezzük a 9 db piskóta kockát, 1-1 gombóc fagyit teszünk a közepére.
  10. A tojáshabot nyomózsákba töltjük, és csillagcsővel lentről kezdve, körkörösen beburkoljuk a fagyigombócokat, és előmelegített sütőbe tolva, rózsaszínűre sütjük.
  11. Tálaláskor a csokoládé sodóval körbelocsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28

Egy tavaszi délután a barátainkat vártuk egy kis görbe hétvégére. Akkor gondoltam egy merészet, és kipróbáltam ezt a receptet, amit egyébként magam sem hittem, hogy működik. Nagyon sokszor szemezgettem vele, aztán egy barátnőmtől kapott videó végképp meggyőzött arról, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. A siker nem maradt el!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!