A burgonya az egyik legsokoldalúbban használható zöldség: sűríthetünk vele főzeléket, kínálhatjuk köretként, rétegezve lerakhatjuk, fűszeres chipset csinálhatunk belőle, de édességekhez is jól megy, úgy mint a nudli vagy a gombóc. Rengeteg ötletünk van még, hogy mibe mutat a legjobban ez az olcsó alapanyag, de beszéljenek helyettünk inkább a receptek:
-
1.
Darált hússal töltött burgonya 4. - tavasziasan
-
2.
Hasselback burgonya
-
3.
Gyors sült krumpli
-
4.
Burgonyaropogós
-
5.
Burgonyás lángos
-
6.
Fokhagymás röszti
-
7.
Tonhalas focaccia
-
8.
Sült paprikás gnocchi
-
9.
Chips a sütőből
-
10.
Töki pompos
-
11.
"Az igazi" svéd húsgolyók
-
12.
Krumplis pogácsa 4. (hajtogatott)
-
13.
Nyírségi gombócleves Kittitől
-
14.
Tepsis burgonya Annától
-
15.
Egészben sült csülök pékné módra
-
16.
Pásztorpite ahogy Gréti készíti
-
17.
Bolgár gyuvecs
-
18.
Házmester stangli
-
19.
Bundában sült burgonya
-
20.
Burgonyatorta Tündér konyhájából
-
21.
Mákos-fahéjas-mézes nudli
-
22.
Krumplipüré karamellizált hagymával
-
23.
Krumplikosárkák Alhambra módra
-
24.
Palacsinta gombával és krumplival töltve
-
25.
Tortillakockák