r
Nosalty Logó

Sült paprikás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Sült paprikás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1362 micro
  • β-crypt
    363 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2919.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    490 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    5449 micro
  • β-crypt
    1451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 2433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük.
  2. A paprikákat felszeleteljük, megtisztítjuk. Magas lángon hevített olajra dobjuk, és pár perc alatt megpirítjuk, nem baj, ha helyenként fekete. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, akkor vagy nagyon apróra vágjuk, vagy aprítógéppel pépesítjük, de ne teljesen homogénné.
  3. A burgonyát összetörjük, rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a paprikát, és beleütjük a tojást.
  4. Addig gyúrjuk, míg összeáll, de nem kell dagasztani! Lehet, hogy szükségünk lesz még lisztre, ezt evőkanalanként adjuk hozzá, ha túl ragacsos, folyós a tészta (ez a paprika vizességétől függ). Két úton indulhatunk el: vagy 6 felé osztjuk a tésztát, és hosszú hurkákat gyúrunk belőle, majd ezeket szeleteljük, vagy egyenként gyurmázunk kis nudlikat.
  5. Bármelyiket is választjuk, a lisztben megforgatott gnocchikat forrásban lévő sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz színére.
  6. A vajat közben közepes lángon megolvasztjuk egy serpenyőben, és hagyjuk, hogy kissé megbarnuljon. Ekkor hozzáadjuk a leszedegetett kakukkfű leveleket, majd ebbe a világos barna vajba szedjük a gnocchit, és pár percig pirítjuk.
  7. Tányérra szedjük, megszórjuk reszelt parmezánnal, borssal és friss kakukkfűvel, esetleg apróra vágott kápia paprikával is díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7511
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült paprikát minden formában imádom, fantasztikus íze van, főleg, ha kicsit megpörkölődik. Ez a tésztaféle éppen ezért nem is kíván mást, mint egy kis vajas szószt, amiben egy kis csavar azért van: a vajat megbarnítom, hogy diósabb legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...