r
Nosalty Logó

Burgonyatorta Tündér konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Burgonyatorta Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Összesen 117 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4047.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    1153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    942.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 1801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tortához

  1. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Külön-külön hideg vízbe áztatjuk legalább 30 percre.
  2. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
  3. A sajtokat lereszeljük.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, átkenjük vajjal.
  5. A burgonyát és a hagymát leszűrjük.
  6. Egy réteg burgonyát teszünk a tortaforma aljára, rászórunk egy réteg hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fokhagymás vajjal, végül megszórjuk mozzarellával és parmezánnal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre burgonya kerüljön, amelyet a maradék fokhagymás vaj és a tej keverékével locsolunk meg.
  7. A burgonyatortát letakarjuk alufóliával, és 210 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és aranybarnára nem sül.
  8. 10 perc pihentetés után kivesszük a formából, szeleteljük és zöldfűszerrel díszítve, salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 617
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 70245
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Ajánló

Önálló ételként salátával kínáljuk, de sültek mellé köretként is adható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyatorta olasz módra, adhatnám ezt az alcímet is. Mozzarella sajttal és hagymával készül. Hasonló a franciák csőben sült burgonyája, amelyhez mozzarella helyett gruyerre sajtot, a hagyma helyett csak fokhagymát használnak.

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma kenéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...