Burgonyatorta Tündér konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tortához
-
250g burgonya144 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütőforma kenéséhez
-
3g vaj18 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
50g salátakeverék7 kcal
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tortához
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütőforma kenéséhez
-
10g vaj72 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
200g salátakeverék26 kcal
Összesen
1801
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tortához
-
64.1g burgonya37 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6.4g mozzarella19 kcal
-
3.2g parmezán sajt13 kcal
-
5.1g vaj37 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütőforma kenéséhez
-
0.6g vaj5 kcal
A tálaláshoz
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
12.8g salátakeverék2 kcal
Összesen
117
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1011.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 235.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 220 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1054 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 630 micro
Összesen
450
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.9 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4047.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 1335 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 253 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 1153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 942.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1230 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 230 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4215 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2518 micro
Összesen
1801
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
117
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
1 kg burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg mozzarella
-
8 dkg vaj
-
2 ek tej
-
só ízlés szerint
A sütőforma kenéséhez
A tálaláshoz
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
20 dkg salátakeverék
Elkészítés
A tortához
- A megtisztított burgonyát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Külön-külön hideg vízbe áztatjuk legalább 30 percre.
- A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
- A sajtokat lereszeljük.
- A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, átkenjük vajjal.
- A burgonyát és a hagymát leszűrjük.
- Egy réteg burgonyát teszünk a tortaforma aljára, rászórunk egy réteg hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fokhagymás vajjal, végül megszórjuk mozzarellával és parmezánnal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre burgonya kerüljön, amelyet a maradék fokhagymás vaj és a tej keverékével locsolunk meg.
- A burgonyatortát letakarjuk alufóliával, és 210 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és aranybarnára nem sül.
- 10 perc pihentetés után kivesszük a formából, szeleteljük és zöldfűszerrel díszítve, salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 617
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 70245
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Ajánló
Önálló ételként salátával kínáljuk, de sültek mellé köretként is adható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Burgonyatorta olasz módra, adhatnám ezt az alcímet is. Mozzarella sajttal és hagymával készül. Hasonló a franciák csőben sült burgonyája, amelyhez mozzarella helyett gruyerre sajtot, a hagyma helyett csak fokhagymát használnak.