r
Nosalty Logó

Házmester stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Házmester stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 3872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    142 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1028 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1962 mg
  • Nátrium
    3019 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2391 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1137 micro
Összesen 3872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 183 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A húsos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, hanyagul elkavarjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, amíg szép habosra felfut.
  2. A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. (Érdemes úgy időzíteni, hogy akkor legyen kész a krumpli, amikor már felfutott az élesztő, így még langyos marad egy kicsit és jobban segíti a kelési folyamatot.)
  3. A fűszerpaprika kivételével az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk. (A krumpli minőségétől függően lehet, hogy valamivel több lisztet is felvesz.)
  4. Tiszta konyharuhával letakarja, a tetejére teszünk egy párnát, majd egy órát meleg helyen kelesztjük.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor átgyúrjuk, és pizza alakúra kinyújtjuk.
  6. Ugyanúgy háromszögekre felszeleteljük, mint egy pizzát, és a szélesebb felénél megtölthetjük a háromszögeket a húsos töltelékkel, majd kiflit formázunk belőlük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kifliket, és letakarva legalább 40 percet kelesztjük.
  8. Egy felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét, megszórjuk pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

A húsos töltelékhez

  1. A maradék sült húst felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 451
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 47403
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emlékszik még valaki a TVPaprikán futott Gasztropuccs műsorra? Én imádtam nagyon, szórakoztató volt, valós és könnyed. Talán ez a házmester stangli volt az egyetlen, amit megfőztem a Kozi és Döme párostól, és olyan büszke voltam magamra, mert tökéletesen sikerült, annak ellenére, hogy iszonyú hanyag módon adták meg a receptet, de mondjuk ez így is illik tőlük. Akkoriban még a sütős-főzős karrierem elején gyakran sütöttem, aztán az idők során valahogy elfelejtődött a recept, de most egész véletlenül rábukkantam, és újra nekiálltam begyúrni, némi változtatással persze.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...