r
Nosalty Logó

Tonhalas focaccia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
vikki
Tonhalas focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 716 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4847.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    3574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1434 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, összetörjük, megvárjuk, míg kihűl, és kimérünk belőle 7 dkg-ot.
  2. A cukrot belekeverjük a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, mígfelhabosodik (kb. 5 perc).
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felaprított kakukkfüvet, az áttört burgonyát, a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, és a robotgép dagasztó karjával pár perc alatt összedolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény szélétől.
  4. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és itt a kezünkkel kb. 1 cm vastag körlappá nyomkodjuk.
  6. A fokhagymát összezúzzuk, egy kis tálba tesszük, adunk hozzá egy ek. vizet és egy kevés sót, és jól elkeverjük.
  7. A tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymával, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
  8. 20 percet letakarva hagyjuk pihenni.
  9. A tonhalkonzervről leöntjük a lét (nem kell nagyon kinyomkodni, hogy sütés közbe ne száradjon teljesen össze).
  10. Sütés előtt rászórjuk a tonhalat és az olívabogyót.
  11. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 374
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17492
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 06.

Ajánló

További képek az elkészítésről a blogomon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors és könnyű vacsora illatos kakukkfűvel és tonhallal. A múltkor eszembe jutott a focaccia, hogy milyen régen volt, pedig mennyire jó. Most tonhallal készítettem, mert egy kicsit tartalmasabbra akartam. Szerintem nagyon-nagyon jó, igazi mediterrán hangulatot lehet vele varázsolni akár ebédhez, akár vacsorához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...