adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
római tál
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g sertéslapocka295 kcal
-
19g vöröshagyma7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
63g padlizsán15 kcal
-
19g paradicsom3 kcal
-
19g paprika3 kcal
-
94g burgonya54 kcal
-
38g cukkini6 kcal
-
38g okra11 kcal
-
19g olívaolaj166 kcal
-
38g cukorborsó15 kcal
-
38g zöldbab10 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
19g vörösbor16 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
150g vöröshagyma55 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g padlizsán119 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
750g burgonya433 kcal
-
300g cukkini48 kcal
-
300g okra85 kcal
-
150g olívaolaj1326 kcal
-
300g cukorborsó118 kcal
-
300g zöldbab82 kcal
-
12 kcal
-
11 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4853
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
23.2g sertéslapocka55 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
11.6g padlizsán3 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
17.4g burgonya10 kcal
-
7g cukkini1 kcal
-
7g okra2 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
7g cukorborsó3 kcal
-
7g zöldbab2 kcal
-
1.3g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
3.5g vörösbor3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 388.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1075 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 482 micro
-
Lut-zea 1832 micro
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 216.1 g
Zsír
-
Összesen 335.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 190 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5835.6 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 807 mg
-
Foszfor 2966 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.5 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 3107.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 668 mg
-
D vitamin: 700 micro
-
K vitamin: 1163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 813 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 594 micro
-
β-karotin 8599 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 14656 micro
Összesen
4853
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 90 micro
-
Lut-zea 340 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
50 dkg padlizsán
-
15 dkg paradicsom
-
15 dkg paprika
-
75 dkg burgonya
-
30 dkg cukkini
-
30 dkg okra
-
150 ml olívaolaj
-
30 dkg cukorborsó
-
30 dkg zöldbab
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az összes zöldséget mossuk meg. A húst vágjuk akkora darabokra, mintha pörköltet készítenénk.
- Mindent vágjunk fel: a krumplit hámozás után kockára, a paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt szintén. A paprikát és az okrát szeleteljük, a hagymát és a fokhagymát vékonyra vágjuk, a zöldbabok végét lecsípjük, és felvágjuk, mint a főzelékhez. A cukorborsót csak átmossuk.
- Egy nagyobb serpenyőben 2-3 ek. olajon futtassuk meg a húst. Ha már kapott egy kis színt, vegyük ki, és ugyanezen az olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. 1-2 perc után adjuk hozzá mindkét paprikát és a paradicsomot.
- Tegyük vissza a húst, öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedjük le, és kis lángon rotyogtassuk addig, amíg a hús félpuha nem lesz, és a paradicsom-paprika szépen elkezd szószt alkotni. Adjuk hozzá a többi zöldséget és a krumplit, valamint a maradék olajat. Innentől kezdve két módon folytathatjuk: ha van otthon cserépedényünk, akkor áttehetünk mindent abba, és betehetjük a sütőbe. 175 fokon addig süssük, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha kész, a tetejét szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal. Elvan magában, és kevergetni sem kell, de azért néha nézzünk rá, nem szárad-e ki. Elvileg a zöldségek levétől fő lassan szaftosra, de ha mégis száraznak ítélnénk, adjunk hozzá egy pici vizet.
- Ha nincs cserépedényünk, akkor adjuk a zöldségeket a többi hozzávalóhoz, és főzzük addig, amíg minden megpuhul. A petrezselymet és a borsot természetesen ebben az esetben is adjuk hozzá!
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 175
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 26355
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Ajánló
Inkább megjegyzés féle: a nyolc főre azt jelenti, hogy 8 ember jól lakik belőle, de ha csak nem kamasz sportolók, másnapra is marad két jó adag. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Eli barátnőm isteni receptje, egyenesen Szófiából! Bővebb infó itt.