r
Nosalty Logó

Bolgár gyuvecs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Bolgár gyuvecs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5835.6 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    807 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    3107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    668 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    1163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    594 micro
  • β-karotin
    8599 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    14656 micro
Összesen 4853 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    90 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes zöldséget mossuk meg. A húst vágjuk akkora darabokra, mintha pörköltet készítenénk.
  2. Mindent vágjunk fel: a krumplit hámozás után kockára, a paradicsomot, a cukkinit és a padlizsánt szintén. A paprikát és az okrát szeleteljük, a hagymát és a fokhagymát vékonyra vágjuk, a zöldbabok végét lecsípjük, és felvágjuk, mint a főzelékhez. A cukorborsót csak átmossuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 ek. olajon futtassuk meg a húst. Ha már kapott egy kis színt, vegyük ki, és ugyanezen az olajon futtassuk meg a hagymát és a fokhagymát. 1-2 perc után adjuk hozzá mindkét paprikát és a paradicsomot.
  4. Tegyük vissza a húst, öntsük fel a borral, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedjük le, és kis lángon rotyogtassuk addig, amíg a hús félpuha nem lesz, és a paradicsom-paprika szépen elkezd szószt alkotni. Adjuk hozzá a többi zöldséget és a krumplit, valamint a maradék olajat. Innentől kezdve két módon folytathatjuk: ha van otthon cserépedényünk, akkor áttehetünk mindent abba, és betehetjük a sütőbe. 175 fokon addig süssük, amíg az összes zöldség megpuhul. Ha kész, a tetejét szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal. Elvan magában, és kevergetni sem kell, de azért néha nézzünk rá, nem szárad-e ki. Elvileg a zöldségek levétől fő lassan szaftosra, de ha mégis száraznak ítélnénk, adjunk hozzá egy pici vizet.
  5. Ha nincs cserépedényünk, akkor adjuk a zöldségeket a többi hozzávalóhoz, és főzzük addig, amíg minden megpuhul. A petrezselymet és a borsot természetesen ebben az esetben is adjuk hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 26355
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 23.

Ajánló

Inkább megjegyzés féle: a nyolc főre azt jelenti, hogy 8 ember jól lakik belőle, de ha csak nem kamasz sportolók, másnapra is marad két jó adag. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eli barátnőm isteni receptje, egyenesen Szófiából! Bővebb infó itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...