Az eper több száz évvel ezelőtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte a pályafutását, később dísznövénnyé avanzsált. Gyümölcsét csak a XIV. századtól fogyasztják. Az élénkpiros, illatos gyümölcs kedvence a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Rendkívül sokféle módon használhatjuk fel, legyen az fagylalt, szörp, dzsem, sütemény, joghurt, saláta - biztosan találunk közöttük eperrel ízesítettet is.
Te melyiket választod?
-
1.
Fraisier torta
-
2.
Epres túrótorta ahogy Bori készíti
-
3.
Epres-fehér csokis spiráltorta
-
4.
Mentás eperkrémleves
-
5.
Eper balzsamecettel
-
6.
Frogurt
-
7.
Epres túrógombóc
-
8.
Epres cheesecake
-
9.
Epres-almás crumble
-
10.
Eperhabos tündértorták karamell öntettel
-
11.
Epres-kókuszos rétes
-
12.
Eperkocsonya
-
13.
Töltött eprek
-
14.
Epermisu 2.
-
15.
Epres jégkocka
-
16.
Epres-mandulás pite
-
17.
Epres mille-feuille
-
18.
Tejmentes csokoládéba mártogatott eper
-
19.
Epres csokoládétorta
-
20.
Eperkrémes képviselőfánk
-
21.
Epres-túrós süti
-
22.
Szirupos-darabos eperlekvár
-
23.
Epres goffri
Tudtad?
Itthon olyan eperfajtákat termesztenek, amelyek ízletesebbek, zamatosabbak ugyan, de a magasabb nedvességtartalmuk miatt sokkal kevesebb tárolást bírnak ki. Magyarországon mintegy 70 százalékban a Clary fajtájú epret termesztik, de egyre divatosabb az Asia fajta is. Ezek a leszedést követő 48 óra elteltével már nem olyan szépek, így az áruk is alacsonyabb a frissekénél.