Epres mille-feuille
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
138g leveles tészta510 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
1022
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
2043
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
33.7g leveles tészta125 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
24.5g habtejszín72 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
-
12.3g eper4 kcal
Összesen
252
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 69.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 67 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1022
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 715 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
2043
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
2 ek porcukor
-
2 dl habtejszín
-
150 ml tej
-
0.5 db vanília
-
2 db tojássárgája
-
35 g cukor
-
1 db lapzselatin
-
10 dkg eper
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle.
- Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszaggatott tésztalapokat. A tetejére teszünk egy másik réteg sütőpapírt, majd egy újabb tepsit, hogy ne emelkedjen meg. Ha a sütő elérte a kívánt hőfokot, 15 percre betesszük.
- Amíg a tészta sül, addig kikeverjük a vaníliakrémet. Ehhez a tejet a tejszínnel és a vaníliarúd kikapargatott belsejével feltesszük forrni. Ezalatt a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
- Ha a tej felforrt, lehúzzuk a tűzről és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojást.
- A keveréket visszatesszük a tűzre, néhány percig forraljuk tovább, majd átszűrjük egy másik edénybe.
- A zselatint a csomagolásán található instrukciók szerint elkészítjük és hozzákeverjük a krémhez, majd félretesszük hűlni.
- Ha letelt a 15 perc, kivesszük a sütőből a tésztát, megszórjuk porcukorral a tetejét és visszatesszük 200 fokon a sütőbe, annyi időre, hogy a cukor rákaramellizálódjon.
- Ha a tészta már szép barna, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
- Ha krémünk már olyan állagúra hűlt, hogy megtartja formáját, akkor jöhet a sütemény összeállítása: egy réteg tészta, egy réteg krém, majd a felkarikázott eper. Ezt újra megismételjük, majd a tetejére ráteszünk egy újabb tésztát.
- Porcukorral és eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 331
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 21542
- Feltöltés dátuma: 2013. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Ezzel az epres mille feuille-jel (mill följ) könnyen becsempészhetjük a párizsi tavaszt a konyhánkba! Első ránézésre meglehetősen bonyolultnak tűnik ez a krémes, de nem kell pánikba esni, mert korántsem az. Mi is könnyedén első számú francia cukrászokká válhatunk: karamellizált leveles tészta, vaníliakrém és friss eper. A francia elegancia és sikk receptje egyszerű ízekkel, csodás harmóniában. Természetesen más, idénygyümölcsökkel is készíthetjük, akár egy romantikus vacsorára, vagy barátok előtti felvágáshoz is tökéletes választás!