Mentás eperkrémleves
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 326.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 101.4 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 702 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.9 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 404.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12332
- Feltöltés dátuma: 2010. április 29.
Ajánló
Ha gazdagítani akarjuk, készítsünk hozzá túróhab galuskát az alábbiak szerint (ez esetben viszont a mentát hagyjuk el a levesből): 17 dkg tehéntúró 3 dkg búzadara 1 tojás 1 csipetnyi só (Figyelem! Az anyaghányad nagyon fontos! Pontosan mérjük ki a hozzávalókat - különben vagy beton lesz a galuskánk, vagy folyós...) A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk az 1 db tojássárgáját és a búzadarát, jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Kb. ½ óra pihentetés után mokkáskanál (!!!) segítségével forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor jól lehűtve az eperkrémlevesre helyezzük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Üdítő finomság így tavasszal és 5 perc alatt kész! Ha nem akarjuk magunkat cukorral "bombázni", édesítőszerrel is elkészíthető, ez esetben azonban kb. másfélszeres mennyiségű eperrel vagy kevesebb tejjel-tejszínnel számoljunk.