r
Nosalty Logó

Epres-túrós süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
TV Paprika
Epres-túrós süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók

Tésztához

495
Kalória
17.6g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
22.5g
Zsír
144.5g
Víz
130.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
24.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 3946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hozzávalók

Tésztához

Összesen 198 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 495 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    179.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5699.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 3946 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A tésztához a liszt felét és a sót tegyük egy keverőtálba. Kézi mixerrel keverjük alacsony fordulaton, majd keverés közben adagoljuk hozzá a hideg vajat. Vegyük magasabb fokozatra, amíg a vaj teljesen elkeveredik a liszttel. Csökkentsük a sebességet, adjuk hozzá a maradék lisztet, és azt is keverjük bele. A végén jöhet bele a hideg víz. Ezzel is keverjük jól el.
  2. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük hűtőben, legalább egy órát. Ezután nyújtsuk ki, és tegyük egy kivajazott formába. Egy villával kissé szurkáljuk meg. Tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
  3. Közben vegyük ki az eper csumáját, vágjuk félbe, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk így pár percig, hogy levet eresszen.
  4. Addig keverjük ki a túrót a tojássárgájával, cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal. Verjük fel a fehérjét, és ezt is forgassuk bele óvatosan a keverékbe.
  5. Ezt a túrókrémet tegyük az elősütött tésztára, a tetejére pedig az epreket. Tegyük vissza a sütőbe újabb 10-15 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Pataky Péter (Ikon Étterem, Debrecen) receptje. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin Ez egy krémes töltelékű, ropogós tésztájú sütemény. Szép, szabályos szeleteket nem lehet belőle vágni, de miért is akarnánk? Kanalazgatva úgy is pillanatok alatt elfogy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!