Epres-túrós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
TV Paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
Hozzávalók
-
75g eper23 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
Tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
495
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.5 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 144.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
495
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 179.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5699.9 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 1009 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1841 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.6 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1156.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 343 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 662 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 277 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
Összesen
3946
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.6 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- A tésztához a liszt felét és a sót tegyük egy keverőtálba. Kézi mixerrel keverjük alacsony fordulaton, majd keverés közben adagoljuk hozzá a hideg vajat. Vegyük magasabb fokozatra, amíg a vaj teljesen elkeveredik a liszttel. Csökkentsük a sebességet, adjuk hozzá a maradék lisztet, és azt is keverjük bele. A végén jöhet bele a hideg víz. Ezzel is keverjük jól el.
- Csomagoljuk fóliába, és pihentessük hűtőben, legalább egy órát. Ezután nyújtsuk ki, és tegyük egy kivajazott formába. Egy villával kissé szurkáljuk meg. Tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10 percig.
- Közben vegyük ki az eper csumáját, vágjuk félbe, és szórjuk meg porcukorral. Hagyjuk így pár percig, hogy levet eresszen.
- Addig keverjük ki a túrót a tojássárgájával, cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal. Verjük fel a fehérjét, és ezt is forgassuk bele óvatosan a keverékbe.
- Ezt a túrókrémet tegyük az elősütött tésztára, a tetejére pedig az epreket. Tegyük vissza a sütőbe újabb 10-15 percre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 615
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 52143
- Feltöltés dátuma: 2014. május 14.
Ajánló
A víz mennyisége inkább minimális érték, előfordulhat, hogy többre van szüksége a tésztának ahhoz, hogy összeálljon, ez az alapanyagok minőségétől is függ.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
TV Paprika
35 recept
Pataky Péter (Ikon Étterem, Debrecen) receptje. www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin Ez egy krémes töltelékű, ropogós tésztájú sütemény. Szép, szabályos szeleteket nem lehet belőle vágni, de miért is akarnánk? Kanalazgatva úgy is pillanatok alatt elfogy.