r
Nosalty Logó

Epres-fehér csokis spiráltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-fehér csokis spiráltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 2769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    881 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1470 micro
Összesen 2769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy 35 X 26 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd félretesszük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével robotgépben habosra keverjük. Alacsony fokozaton hozzáadjuk a vizet, olajat, vaníliát, és még egy percig keverjük.
  3. A lisztet, sütőport, sót egy kisebb tálba kimérjük, kanállal összekeverjük.
  4. A tojások fehérjét magas fokozaton fehéredésig felverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a maradék cukrot. Addig verjük, amíg a habban keletkező csúcsok megtartják az alakjukat.
  5. A lisztes keveréket hozzáadjuk a tojások sárgájához, homogénre keverjük. A felvert fehérje egyharmadát hozzákeverjük az előző lisztes-tojássárgás elegyhez, spatula segítségével csomómentesre keverjük.
  6. Hozzáforgatjuk óvatosan a maradék habot, majd a masszát az előkészített tepsibe öntjük. Felületét egyenletesen elsimítjuk. 12-15 percig sütjük, kivétel előtt tűpróbát végzünk. A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk szobahőmérsékletűre kihűlni.

A krémhez

  1. A tojások sárgáját vízgőzfürdőn besűrítjük. (Vigyázat, könnyen rántottává válhat! Éppen ezért a tál alja soha ne érjen bele a vízbe, illetve a víz ne forrjon, csak éppen gyöngyözzön!)
  2. A fehér csokoládét szintén vízgőzfürdőn megolvasztjuk, majd a tojások sárgájához keverjük, kihűtjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük. Ez akkor lesz viszonylag egyszerű, ha a tejszín nagyon hideg és elég zsíros. (Ha esetleg nem sikerül tökéletesen kemény habot nyerni belőle, adjunk hozzá kevés vízben felfőzött 1 evőkanálnyi zselatint, majd langyosan keverjük a tejszínhez. Különben a krém folyni fog!)
  4. A felvert tejszínt óvatosan összeforgatjuk a fehér csokis eleggyel egy kézi habverő segítségével. Ha a krém selymes és sima, hűtőbe tesszük, és alaposan kihűtjük.

Az összeállításhoz

  1. Hozzálátunk az összeállításhoz: a piskótát kivesszük a tepsiből. Egy madzag vagy mérőszalag segítségével hosszában megfelezzük. Fontos, hogy pontosan félbevágjuk (nem szemmértékre), különben a torta, mint végeredmény, ferde lesz és billegni fog.
  2. Ezután a sütőpapírt egy olló segítségével a vágás mentén szintén elvágjuk, de a papírt még a piskótán hagyjuk. Ennek segítségével lehet később feltekerni.
  3. A két felet ismét egymáshoz illesztjük, majd a lap tetejét vékonyan megkenjük eperlekvárral. A lekvár tetejére pedig rákenjük a meghűlt fehér csoki krémnek körülbelül a felét.
  4. Ekkor az egyik csík piskótát fogjuk, és a papír segítségével óvatosan feltekerjük. Közben a sütőpapírt lehúzzuk. Ügyeljünk arra, hogy a piskóta vágott fele ne sérüljön meg, hiszen ez lesz a torta teteje. Lehetséges, hogy a feltekerésnél a piskóta megreped, eltörik, de ezt a hibát végül a krémmel szépen el lehet majd takarni.
  5. Ha megvan az első tekercs, hozzáillesztjük a következő csíkot, kevés krémmel összeragasztjuk a találkozó széleket. Ha kész a tekercs, kézzel szép kerek alakra igazgatjuk. Folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. fél óra hosszáig. Közben a maradék krémet is hűtjük.
  6. A lehűlt tortát tortatálra helyezzük, és a maradék krémmel kívülről bevonjuk. A torta tetején lévő spirálvonalat követve, a krémet vékonyan megcsurgatjuk kevés eperlekvárral, a piskóta vonalát pedig reszelt fehér csokival.
  7. Az oldalát vékonyra szeletelt eperrel díszítjük, esetleg fehér csokoládéval megszórjuk, tálalásig hideg helyen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35X26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21592
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta két olyan alapanyagot ötvöz, amelyek klasszikus párosnak számítanak: az epret és a fehér csokoládét. Elkészítése némi gyakorlatot igényel, így ha ezzel szeretnénk valakit megörvendeztetni, érdemes előbb próbasütést végezni. De a gyakorlás megéri, hiszen legalább olyan finom, mint amilyennek látszik!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...