Epres-mandulás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
5035
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
629
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 347.6 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3940.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 826 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 814 mg
-
Foszfor 1891 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.5 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 620.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1870 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 68 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 520 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
5035
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba szitáljuk, apró darabokra vágva hozzáadjuk a vajat. Morzsoljuk össze (hideg kézzel, hogy a vaj minél kevésbé melegedjen fel).
- Adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk össze egy sima tésztává (annál omlósabb lesz a süti, minél gyorsabban sikerül).
- Enyhén lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk kör alakúra a tésztát (akkorára, hogy a piteforma méreténél pár centivel nagyobb legyen), a nyújtófa segítségével fektessük a formába és nyomkodjuk finoman bele. A kilógó részeket szedjuk le (később felhasználhatjuk díszítéshez).
- A formát - tésztástól - tegyük hűtőbe fél órára.
- Az epret mossuk meg és szedjük le a csumáját. Néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk apró darabokra, vagy pépesítsük mixerrel.
- A sütőt melegítsük 200 fokra.
- A hűtőből kivett tésztára tegyünk sütőpapírt, majd borítsunk bele nehezéket (pl. száraz bab, rizs).
- Süssük a tésztát 15 percig, majd szedjük le a nehezéket és a papírt és így süssük újabb 5 percig.
- A sütőt vegyünk vissza 175-180 fokra.
- Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket: a porcukrot szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a puha vajat és verjük habosra.
- A tojásokat adjuk hozzá és addig keverjük mixerrel, míg egynemű masszát kapunk.
- Szórjuk bele a darált mandulát, majd öntsük bele az eperpürét/apróra vágott epret.
- Az így elkészült tölteléket öntsük a kisült tésztába, díszítsük a tetejét a félrerakott eperszemekkel.
- Süssük a pitét 40-45 percig, amíg a tészta kicsit megbarnul (figyeljük, nehogy megégjen, ha már nagyon barnulna, tegyünk rá alufóliát) és a töltelék teljesen átsül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9550
- Feltöltés dátuma: 2012. június 11.
Ajánló
Egy pohár tejjel, vagy egy gombóc vaníliafagyival lehet turbózni az ízélményt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Idén sem maradt ki az életemből az eper, legújabb mániám pedig a mandulával való párosítása. Így született meg ez a pite is, amiből pár nap alatt két adag is fogyott ;)