r
Nosalty Logó

Epres-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    814 mg
  • Foszfor
    1891 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, apró darabokra vágva hozzáadjuk a vajat. Morzsoljuk össze (hideg kézzel, hogy a vaj minél kevésbé melegedjen fel).
  2. Adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk össze egy sima tésztává (annál omlósabb lesz a süti, minél gyorsabban sikerül).
  3. Enyhén lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk kör alakúra a tésztát (akkorára, hogy a piteforma méreténél pár centivel nagyobb legyen), a nyújtófa segítségével fektessük a formába és nyomkodjuk finoman bele. A kilógó részeket szedjuk le (később felhasználhatjuk díszítéshez).
  4. A formát - tésztástól - tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Az epret mossuk meg és szedjük le a csumáját. Néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk apró darabokra, vagy pépesítsük mixerrel.
  6. A sütőt melegítsük 200 fokra.
  7. A hűtőből kivett tésztára tegyünk sütőpapírt, majd borítsunk bele nehezéket (pl. száraz bab, rizs).
  8. Süssük a tésztát 15 percig, majd szedjük le a nehezéket és a papírt és így süssük újabb 5 percig.
  9. A sütőt vegyünk vissza 175-180 fokra.
  10. Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket: a porcukrot szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a puha vajat és verjük habosra.
  11. A tojásokat adjuk hozzá és addig keverjük mixerrel, míg egynemű masszát kapunk.
  12. Szórjuk bele a darált mandulát, majd öntsük bele az eperpürét/apróra vágott epret.
  13. Az így elkészült tölteléket öntsük a kisült tésztába, díszítsük a tetejét a félrerakott eperszemekkel.
  14. Süssük a pitét 40-45 percig, amíg a tészta kicsit megbarnul (figyeljük, nehogy megégjen, ha már nagyon barnulna, tegyünk rá alufóliát) és a töltelék teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9550
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Egy pohár tejjel, vagy egy gombóc vaníliafagyival lehet turbózni az ízélményt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén sem maradt ki az életemből az eper, legújabb mániám pedig a mandulával való párosítása. Így született meg ez a pite is, amiből pár nap alatt két adag is fogyott ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...