r
Nosalty Logó

Eperhabos tündértorták karamell öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Eperhabos tündértorták karamell öntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

648
Kalória
8.9g
Fehérje
86.7g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
103.5g
Víz
147.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
56.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 7756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.4 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9075 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2506 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040 g
  • Cukor
    683 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 7756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Érdemes a krémmel kezdeni, mivel hűlnieés dermednie kell.Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, és hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve a forró krémre alufóliát teszünk, hogy megelőzzük a puding bőrösödését.Kihűtjük.
  3. A tejszínt felhasználás előtt 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.Robotgép segítségével felverjük. Mivelédes a krém és az öntet is, plusz cukrot nem kell hozzá adni.
  4. A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk.
  5. A pudingos alapkrémünket géppel selymesre dolgozzuk,és a megmelegített, de már nem forró zselatint egyenletesen eloszlatjuk benne.
  6. A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze.Egy bő órát hagyjuk hűtőben dermedni a felhasználás előtt.
  7. A muffinokhoz: alisztet a kakaóval, cukorral és a sütőporral elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a lekvárt.Egy konyhai robotgép segítségével eldolgozzuk.
  9. Papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, és megsütjük. (24-30 db lesz belőle.)
  10. A kihűlt muffinokba egy éles késsel mélyedéseket vágunk.Egy teáskanál karamell öntettel és egy szem egész eperrel megtöltjük.
  11. A tetejére kb. 1 cm átmérőjű csillag dekorcsővelhabzsák segítségével halmokat nyomunk.
  12. Karamell öntettel ésfelezett eperszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A tavasz első hírnöke az eper. Szerencsére nekem sikerült extra édes szemeket vásárolnom. Ezt az igencsak kedvelt gyümölcsöt tejszínnel és karamellel házasítottam, így született meg ez a kakaós alapon nyugvó habos csoda. Mivel én nem kedvelem annyira a muffinokat önmagukban, így mindig megtöltöm őket. Ezen okból kifolyólag került a közepébe egy szem eper és egy kis karamell. Remélem nektek is annyira ízlik majd, mint nekünk. A vaj margarinnal, a tejszín növényi habalappal helyettesíthető, de én mindenkit arra bíztatok, hogy használjon jó minőségű alapanyagot a siker érdekében! Hogy ne csak a belbecs, de a külső is megkapó legyen, vehetünk szép csipkepapírt is. Ebből az adagból 24-30 db lesz, aki kevesebbet szeretne, felezze a hozzávalókat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!