Eperhabos tündértorták karamell öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A muffinhoz
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5g eperlekvár14 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Az eperhabhoz
-
50g tej28 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A tetejére
-
33g karamell öntet72 kcal
-
42g eper13 kcal
Összesen
648
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A muffinhoz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
60g eperlekvár167 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Az eperhabhoz
-
600g tej336 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
-
32g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
A tetejére
-
400g karamell öntet864 kcal
-
500g eper150 kcal
Összesen
7756
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
A muffinhoz
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
1.8g eperlekvár5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
Az eperhabhoz
-
17.7g tej10 kcal
-
2.7g epres pudingpor10 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
17.7g habtejszín52 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
A tetejére
-
11.8g karamell öntet25 kcal
-
14.8g eper4 kcal
Összesen
227
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
648
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 370.4 g
-
Telített zsírsav 222 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 106 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1773 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9075 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 2506 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 2819 mg
-
Nátrium 3159 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1040 g
-
Cukor 683 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1242.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3296 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 287 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 3238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 677 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1161 micro
Összesen
7756
kcal
- 4% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A muffinhoz
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
18 dkg vaj
-
4 db tojás
-
3 ek eperlekvár
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
Az eperhabhoz
-
2 tasak epres pudingpor
-
6 ek cukor
-
4 ek víz
-
1 ek zselatin
A tetejére
-
400 ml karamell öntet
-
50 dkg eper
Elkészítés
A muffinhoz
- Érdemes a krémmel kezdeni, mivel hűlnieés dermednie kell.Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, és hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve a forró krémre alufóliát teszünk, hogy megelőzzük a puding bőrösödését.Kihűtjük.
- A tejszínt felhasználás előtt 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.Robotgép segítségével felverjük. Mivelédes a krém és az öntet is, plusz cukrot nem kell hozzá adni.
- A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk.
- A pudingos alapkrémünket géppel selymesre dolgozzuk,és a megmelegített, de már nem forró zselatint egyenletesen eloszlatjuk benne.
- A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze.Egy bő órát hagyjuk hűtőben dermedni a felhasználás előtt.
- A muffinokhoz: alisztet a kakaóval, cukorral és a sütőporral elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a lekvárt.Egy konyhai robotgép segítségével eldolgozzuk.
- Papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, és megsütjük. (24-30 db lesz belőle.)
- A kihűlt muffinokba egy éles késsel mélyedéseket vágunk.Egy teáskanál karamell öntettel és egy szem egész eperrel megtöltjük.
- A tetejére kb. 1 cm átmérőjű csillag dekorcsővelhabzsák segítségével halmokat nyomunk.
- Karamell öntettel ésfelezett eperszemekkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5234
- Feltöltés dátuma: 2013. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A tavasz első hírnöke az eper. Szerencsére nekem sikerült extra édes szemeket vásárolnom. Ezt az igencsak kedvelt gyümölcsöt tejszínnel és karamellel házasítottam, így született meg ez a kakaós alapon nyugvó habos csoda. Mivel én nem kedvelem annyira a muffinokat önmagukban, így mindig megtöltöm őket. Ezen okból kifolyólag került a közepébe egy szem eper és egy kis karamell. Remélem nektek is annyira ízlik majd, mint nekünk. A vaj margarinnal, a tejszín növényi habalappal helyettesíthető, de én mindenkit arra bíztatok, hogy használjon jó minőségű alapanyagot a siker érdekében! Hogy ne csak a belbecs, de a külső is megkapó legyen, vehetünk szép csipkepapírt is. Ebből az adagból 24-30 db lesz, aki kevesebbet szeretne, felezze a hozzávalókat!