Epres cheesecake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
19g kekszmorzsa79 kcal
-
4g barna cukor14 kcal
-
14g vaj99 kcal
A krémhez
-
19g tehéntúró28 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
29g barna cukor109 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
8g tej4 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
533
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g kekszmorzsa629 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
110g vaj789 kcal
A krémhez
-
150g tehéntúró221 kcal
-
500g krémsajt1250 kcal
-
230g barna cukor874 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
62g tej35 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
4258
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
9.5g kekszmorzsa40 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
-
7g vaj50 kcal
A krémhez
-
9.5g tehéntúró14 kcal
-
31.6g krémsajt79 kcal
-
14.5g barna cukor55 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
12.6g eper4 kcal
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
533
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 235 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 597 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2695.9 g
-
Cink 392 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 522 mg
-
Vas 305 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 733 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.1 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
4258
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 ek barna cukor
A krémhez
-
15 dkg tehéntúró
-
500 g krémsajt
-
1 bögre barna cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 db tojás
-
62 ml tej
Elkészítés
A tésztához
- A darált kekszet keverjük össze a barna cukorral és az olvasztott vajjal. Kb. 20 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma aljába nyomkodjuk bele egyenletesen a keveréket.
- Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- Keverjük simára a túrót, és adjuk hozzá keverés közben a többi hozzávalót. Töltsük a tésztalapra és süssük 40-45 percig.
- Mielőtt kiszednénk a formából, fél órát hagyjuk hűlni! (Még jobb, ha a sütőben hagyjuk kihűlni).
- Az epreket megmossuk, felszeleteljük és kirakjuk a torta tetejét vele. Meghintjük egy kevés szeletelt mandulával.
- Tálaláskor eperszörppel, vagy folyékony állagú eperlekvárral locsoljuk meg.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 459
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 43655
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.
Ajánló
Szezonnak megfelelően készíthetjük más gyümölcsből is. Áfonyával, barackkal, cseresznyével és málnával például tapasztalatból tudom, hogy nagyon finom. Érdemes kísérletezni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Már egy hete azzal rágja a család a fülem, hogy mikor lesz már megint sajttorta. Szerencsére ez egy hálás sütemény, amelyet kedvünkre formálhatunk, alakíthatunk, ízesíthetünk és bármilyen gyümölccsel nagyon finom.