Szirupos-darabos eperlekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
300
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3600
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.1 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
300
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 924.8 g
-
Cukor 895 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 892 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 568 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
3600
kcal
- 1% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
190
kcal
Elkészítés
- Az epret alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
- Tegyük kerámia vagy műanyag edénybe (a fém nem tesz neki jót), tegyük hozzá a cukrot és a citromlevet, majd egyszer keverjük át. Letakarva éjszakáztassuk hűtőben.
- Másnap tegyük serpenyőbe, és egyszer forraljuk át. Éppen csak addig, amíg bugyogni kezd. Vegyük le a tűzről, óvatosan, hogy a szemek ne törjenek, öntsük vissza a kerámiatálba, várjuk meg, míg kihűl, és ismét tegyük be a hűtőbe éjszakára.
- Harmadik nap a szirupot szűrjük le (továbbra is bánjunk óvatosan az eprekkel). Tegyük lábasba, és forraljuk fel. Ha eléri a 105 fokot (hőmérővel ellenőrizzük), tegyük hozzá az epret. A habot vegyük le a tetejéről szűrőkanál segítségével.
- Kb. 5 percig főzzük, majd azonnal sterilizált üvegekbe tesszük, lezárjuk, és fejjel lefelé kihűtjük. Mehetnek is a kamrapolcra!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 53979
- Feltöltés dátuma: 2014. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Christine Ferber tökéletes szirupos epre, ami nem csak péksüteményekhez passzol, de nagyon jól illik különböző krémekre, piskótákra, tejberizsre. Tudom, hogy iszonyú sok benne a cukor, de az íze annyira intenzív, hogy 1-2 kanállal is elég belőle. Ennyi bűnözés pedig néha napján bele kell hogy férjen...:)