Eperkrémes képviselőfánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
31g vaj224 kcal
-
3g víz0 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
50g eper15 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Összesen
898
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
125g vaj896 kcal
-
13g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
A krémhez
-
200g eper60 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
3592
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
9.6g vaj69 kcal
-
1g víz0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g tojás21 kcal
A krémhez
-
15.4g eper5 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
38.5g habtejszín113 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 386 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 170.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 630 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
898
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 276.1 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2129.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.5 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 683.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 700 mg
-
Retinol - A vitamin: 2519 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
3592
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12.5 dkg vaj
-
12.5 ml víz
-
12.5 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
4 db tojás
A krémhez
-
10 dkg cukor
-
5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a vajat a vízzel egy tapadásmentes edénybe tesszük, összeforraljuk.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, folyamatosan kevergetve tovább melegítjük addig, amíg tésztává összeáll, és elválik az edény falától.
- A masszát egy edénybe tesszük, és míg forró, robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól eldolgozzuk.
- A kész tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsire 12 halmot nyomunk. A tésztát vízzel megspricceljük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
- Közben elkészítjük a krém alapját: az epret összeforraljuk a kristálycukorral, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az így kapott eperpürét lehűtjük.
- Amikor kihűlt a fánk, levágjuk a felső harmadát, a tetőket félretesszük.
- A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk az eperpürét is. Simára keverjük, végezetül a habfixálót is beledolgozzuk.
- Nyomózsákba töltjük, és a fánkokat betöltjük krémmel. A fánk tetejét ferdén ráhelyezzük, félbevágott eperrel díszítjük. Tetejét porcukorral hintjük meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2922
- Feltöltés dátuma: 2014. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csutak Enikő
82 recept
Gyerekként valamiért soha nem vonzottak a bolti, habos sütemények. Azt sem bántam, ha palacsintát készítenek születésnapomra, csak ne kelljen üzletből rendelt tortát egyek. Mára természetesen megszerettem a krémes sütiket, leginkább azért, mert nem csak a megevése, hanem az elkészítése is öröm számomra. Ez a második alkalom, hogy képviselőfánkot készítek. A reakciók viszont nem ezt fémjelezték. Csak annyi hang jött ki a szánkon majszolás közben, hogy: mmmmm... ez nagyon jó! A recept Dulcz Gábortól származik, és a Nők Lapja Konyha 2014. februári számában található.