r
Nosalty Logó

Eperkrémes képviselőfánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Eperkrémes képviselőfánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 277 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 898 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    276.1 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2129.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 3592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat a vízzel egy tapadásmentes edénybe tesszük, összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is, folyamatosan kevergetve tovább melegítjük addig, amíg tésztává összeáll, és elválik az edény falától.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és míg forró, robotgéppel egyenként belekeverjük a tojásokat. Jól eldolgozzuk.
  4. A kész tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsire 12 halmot nyomunk. A tésztát vízzel megspricceljük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krém alapját: az epret összeforraljuk a kristálycukorral, majd botmixerrel simára turmixoljuk. Az így kapott eperpürét lehűtjük.
  6. Amikor kihűlt a fánk, levágjuk a felső harmadát, a tetőket félretesszük.
  7. A jól lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan hozzáadjuk az eperpürét is. Simára keverjük, végezetül a habfixálót is beledolgozzuk.
  8. Nyomózsákba töltjük, és a fánkokat betöltjük krémmel. A fánk tetejét ferdén ráhelyezzük, félbevágott eperrel díszítjük. Tetejét porcukorral hintjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2919
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperkrémes képviselőfánk
Csutak Enikő 82 recept

Gyerekként valamiért soha nem vonzottak a bolti, habos sütemények. Azt sem bántam, ha palacsintát készítenek születésnapomra, csak ne kelljen üzletből rendelt tortát egyek. Mára természetesen megszerettem a krémes sütiket, leginkább azért, mert nem csak a megevése, hanem az elkészítése is öröm számomra. Ez a második alkalom, hogy képviselőfánkot készítek. A reakciók viszont nem ezt fémjelezték. Csak annyi hang jött ki a szánkon majszolás közben, hogy: mmmmm... ez nagyon jó! A recept Dulcz Gábortól származik, és a Nők Lapja Konyha 2014. februári számában található.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...