Epres túrógombóc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
634
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2533
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1527 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 417 mg
-
Nátrium 260 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 159 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
634
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.3 g
Zsír
-
Összesen 116.1 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 699 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6108.1 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1669 mg
-
Nátrium 1040 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 229.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 636.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 768 micro
Összesen
2533
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 524.3 g
-
Cink 112 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 52 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojások sárgáját elkeverjük az olvasztott, de már kihűlt vajjal, túróval, cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a búzadarát és csipet sóval alaposan összedolgozzuk.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába. Legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és minden gombóc közepébe epret teszünk. Enyhén sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor már készen is van.
- A vajon kicsit megpirítjuk a zsemlemorzsát (tehetünk bele darált dió vagy mandulát is), és meghempergetjük benne a gombócokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 596
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 41663
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Készíthetünk hozzá eperöntetet, vagy tálalhatjuk porcukorral elkevert mascarponéval is, úgy is nagyon finom. :)