r
Nosalty Logó

Zserbó-pite falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Zserbó-pite falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 4869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Töltelék

Teteje

Összesen 428 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 487 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    300.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3396.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1681 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cukor
    247 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 4869 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Összekeverjük a lisztet a cukorral és a sóval. A hideg vajat beledaraboljuk, majd a tejszínt és a tojássárgáját hozzáadva összedolgozzuk. Igyekezve csináljuk, hogy ne melegedjen át a tészta. Folpackba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ha pihent, kinyújtjuk, majd sütőtapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe tesszük. (Én rögtön a sütőpapíron szoktam nyújtani, mert úgy könnyebb a tepsibe tenni.) Villával néhány helyen megszurkáljuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
  3. Az idő elteltével a sütőből kivett tésztát megkenjük a lekvárral, ráterítjük a diós krémet, egyenletesen rászórjuk a reszelt csokoládét/csokicseppet is. Majd a 180 fokos sütőben további 20 percig sütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt a sütemény, az olvasztott csokoládét rásimítjuk a tetejére. Amikor megdermedt rajta a csokoládé, forró vízbe mártott késsel (persze töröljük meg) felszeleteljük a süteményt guszta falatkákra (nálam 2 cm x 5 cm-es szeletkék).

Töltelék

  1. A tojásokat, a tojásfehérjét összekeverjük a cukrokkal, a sóval, (nem kell habosra, csak jól összekeverni egy kézi habverővel), majd hozzáadjuk a kakaós, darált diót, végül beledolgozzuk a rumot és a tejszínt is.

Teteje

  1. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét az olajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2587
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor írtam már, hogy szeretjük a diós dolgok mindenféle változatát. Most  " Ő " volt soron. Valami mesésen finom pite, legalább olyan finom, mint a nagy testvére. Ízvilágát egy az egyben visszaadja, viszont jóval egyszerűbb az elkészítése.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...