r
Nosalty Logó

Zserbó Petruska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Zserbó Petruska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 1772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.3 g

Zsír

  • Összesen
    555 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5856.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    912 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    1019 mg
  • Foszfor
    2732 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cukor
    695 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    330 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2255 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 10623 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Közben egy nagyobb edénybe öntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne. 1 kanál cukrot is teszünk bele.
  2. Ha felfutott az élesztő, beletesszük a 2 tojássárgáját, rumot, szódabikarbónát, egy csipet sót, maradék cukrot. Ezt az elegyet beleöntjük a lisztbe.
  3. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kis pihentetés után 3 felé vesszük, és nagy tepsi méretűre kinyújtjuk őket.
  4. A tepsit kivajazzuk, beletesszük az első tészta lapot. Megkenjük a lekvár felével, rászórjuk a cukros dió felét. A dióba lehet tenni mazsolát, reszelt citromhéját. Utána megint tészta, lekvár, dió, tészta.
  5. Minimum 1 órát, vagy egy egész éjszakát pihentetjük, hűvös helyen.
  6. A sütőt előmelegítjük, a tésztát villával vagy hústűvel megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel a sülés közben. Szép, halvány pirosra sütjük, kihűtjük.
  7. Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk a tetejét.
  8. A mázhoz lábasba tesszük a cukrot, kakaót, tejet és folytonos keverés mellett felfőzzük. Mikor már bugyog, beledobjuk a csokikockákat is. Ha azok is elolvadtak, lehúzzuk a tűzről és beledobjuk a vajat. Elkeverjük és a mázat ráöntjük, kenjük a süteményre. Ha kihűlt, lehet szeletelni, enni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 63299
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Petruska konyhájából
Petruska 61 recept

Több zserbó receptet kipróbáltam és nekünk ez jött be. Férjem kedvenc süteménye!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...