Zserbó Mucus konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mucus
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
15g tej8 kcal
A töltelékhez
A mázhoz
-
10g tortabevonó55 kcal
-
21 kcal
Összesen
1050
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g sertészsír1804 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
150g tej84 kcal
A töltelékhez
-
400g dió2616 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
750g sárgabaracklekvár2085 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
10499
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
7.9g sertészsír72 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
6g tej3 kcal
A töltelékhez
-
15.9g dió104 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
29.8g sárgabaracklekvár83 kcal
A mázhoz
-
4g tortabevonó22 kcal
-
8 kcal
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 498.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
1050
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.5 g
Zsír
-
Összesen 529.5 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 224 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4986.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 932 mg
-
Foszfor 2436 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1344.9 g
-
Cukor 750 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 356.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 244 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 400 micro
Összesen
10499
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
417
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
3 ek porcukor
-
2 dkg élesztő
-
1.5 dl tej
A töltelékhez
-
30 dkg cukor
-
75 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt pici tejben felfuttatjuk.
- Zsírt, cukrot, tojást jól kikeverjük.
- Hozzáadjuk az élesztőt, lisztet, és annyi tejet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
- Négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként tepsi méretűre nyújtjuk, jó vékony tésztánk lesz.
- Zsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az első lapot, rásimítjuk a lekvár harmadát, megszórjuk a dió harmadával, folytatva a sort rárakjuk mind a négy lapot.
- Megszurkáljuk villával, és közepes tűznél szép pirosra sütjük.
- Kihűlés után elkészítjük, rásimítjuk a csokimázat. Amit előzőleg vízbe állított lábasban felmelegítünk, csomómentesre kavartunk. Esetleg fél dió szemekkel, vagy egyéb módon még díszíthetjük.
- Keskeny hosszúkásra szeleteljük, másnapra olvadó szaftos finomságunk lesz. Sokáig eláll.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26x42
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 237
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 36033
- Feltöltés dátuma: 2012. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mucus
11 recept
Már sok zserbót kóstoltunk, receptem is több van, amit ki is próbáltam, nekünk ez jön be legjobban. A képen a teteje meg van szórva cukordísszel, fél diót, vagy nyuszitojást is lehet beleragasztani a mázba. Ez már fantázia kérdése. Ettem már Gerbeaud-ból való zserbót, talán ahhoz is ez hasonlít legjobban. A máz készítése így nagyon egyszerű. Drága barátnőmtől tanultam, aki szintén nagyon szeretett és tudott sütni, főzni. Sajnos már nincs köztünk,a bejelentkezési név az ő és a kolesz évek emléke.