r
Nosalty Logó

Zserbó Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Zserbó Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 8529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    466.7 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4220.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    702 mg
  • Foszfor
    2136 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983.5 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    261 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 8529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan kigyúrjuk.
  2. 4 részre osztjuk. Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral, és a lekvár tetejére szórunk belőle egyenletesen.
  3. A második és harmadik lappal is ugyanígy járunk el. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
  4. Ha kihűlt, tálcára borítjuk, és a tortabevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Száradás után vizes késsel szeleteljük, és várhatjuk a dicsérő szavakat! Jó étvágyat!

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk.

A tetejére

  1. Leírás szerint vízgőz fölött felolvasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 43292
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben mindig anyukám sütötte a zserbót, most már évek óta én szoktam készíteni. Aki még nem próbálta, az mindenképp álljon neki, nem fogja megbánni,puha,ízletes sütemény....:-)))

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...