r
Nosalty Logó

Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel

Éva-Anyóca
Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A májhoz

A paprikához

A körethez

809
Kalória
49g
Fehérje
104.5g
Szénhidrát
23.6g
Zsír
877g
Víz
697.5g
Koleszterin
16.6g
Élelmi rost
19.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1178 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3276 micro
  • Lut-zea
    3085 micro
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9833 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    528 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    3543 mg
  • Nátrium
    3863 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    3508 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20981 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1814 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4713 micro
  • Kolin:
    2001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20050 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    10173 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    13105 micro
  • Lut-zea
    12339 micro
Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. A kacsazsíron a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a mosott és lecsepegtetett zsályaleveleket, kissé átpirítjuk, majd a friss, falatnyi darabokra vágott nyúlmájat, és átpirítjuk minden oldalát, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk tovább, kb. 30-35 perc alatt készen van. Néhányszor keverjük meg, kóstolás, és ha finom akkor sózhatjuk csak meg. Meleg helyen tartjuk.
  3. A zöldpaprikát kicsumázzuk, belsejét kikaparjuk.
  4. A gombát tisztítjuk, kicsire felkockázzuk, a zsömlét beáztatjuk, a paradicsomot a héjától meghámozzuk, a magos levét kinyomjuk, felkockázzuk, lilahagymát felkockázzuk, fokhagyma áttörve, a petrezselymet finomra vágjuk.
  5. Egy tálba tesszük a kinyomkodott zsemléket, a kicsire vágott gombát, a felkockázott paradicsom húsát, az áttört fokhagymát, a sót és az őrölt borsot, a leveleire szedett és finomra vágott rozmaringot, a leveleire szedett citromos kakukkfüvet, az egész tojásokat, a felkockázott hagymát, és alaposan összekeverjük.
  6. A zöldpaprikákat ezzel a keverékkel töltjük meg, tepsibe szorosan egymás mellé téve, kevés olajjal meglocsolva, húsalaplével alálocsolva (nem kell sok) fólia alatt sütőben, kb. 45 perc alatt készre pároljuk, 170 fokon.
  7. A jénaiba tett olajra tesszük a mosott rizst, sózzuk, petrezselymet is teszünk bele, felkockázott paradicsom húsát, felöntjük dupla mennyiségű vízzel (esetleg borsozzuk), és ezt is a sütőben fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk.
  8. Tálaljuk a nyúlmájat a töltött paprikával és a párolt rizzsel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 401x30x8

Nyúlmáj:-D - régi gyerekkori kedvencem volt, és most végre kaptam a boltban, vettem a bátorságot a régi emlékeim alapján, aztán meg a májat, :-) és ezt a finomságot találtam ki belőle, nagyon finom ízvilága volt.:-) Mellé készítettem a kétféle köretet, a rizst, mert nagyon szeretjük, és a töltött paprikát, mert nyáron szintén nagyon nagy kedvenc, minden hozzá és belevaló.:-)) A kertünkben a gombán kívül minden zöldségféle és zöldfűszer megtalálható. Nagyon finom, kellemes ízek, laktató, mégis könnyed ebéd volt.:-))

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...