r
Nosalty Logó

Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A májhoz

A paprikához

A körethez

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    877 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5245 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1178 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    2543 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3276 micro
  • Lut-zea
    3085 micro
Összesen 809 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9833 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    528 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    93 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    3543 mg
  • Nátrium
    3863 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    3508 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    20981 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1814 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4713 micro
  • Kolin:
    2001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20050 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    10173 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    13105 micro
  • Lut-zea
    12339 micro
Összesen 3235 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A paprikához

A körethez

Elkészítés

A májhoz

  1. A kacsazsíron a pórét felkarikázva, a fokhagymát áttörve, kevés sóval, fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a mosott és lecsepegtetett zsályaleveleket, kissé átpirítjuk, majd a friss, falatnyi darabokra vágott nyúlmájat, és átpirítjuk minden oldalát, borsozzuk, és fedő alatt pároljuk tovább, kb. 30-35 perc alatt készen van. Néhányszor keverjük meg, kóstolás, és ha finom akkor sózhatjuk csak meg. Meleg helyen tartjuk.
  3. A zöldpaprikát kicsumázzuk, belsejét kikaparjuk.
  4. A gombát tisztítjuk, kicsire felkockázzuk, a zsömlét beáztatjuk, a paradicsomot a héjától meghámozzuk, a magos levét kinyomjuk, felkockázzuk, lilahagymát felkockázzuk, fokhagyma áttörve, a petrezselymet finomra vágjuk.
  5. Egy tálba tesszük a kinyomkodott zsemléket, a kicsire vágott gombát, a felkockázott paradicsom húsát, az áttört fokhagymát, a sót és az őrölt borsot, a leveleire szedett és finomra vágott rozmaringot, a leveleire szedett citromos kakukkfüvet, az egész tojásokat, a felkockázott hagymát, és alaposan összekeverjük.
  6. A zöldpaprikákat ezzel a keverékkel töltjük meg, tepsibe szorosan egymás mellé téve, kevés olajjal meglocsolva, húsalaplével alálocsolva (nem kell sok) fólia alatt sütőben, kb. 45 perc alatt készre pároljuk, 170 fokon.
  7. A jénaiba tett olajra tesszük a mosott rizst, sózzuk, petrezselymet is teszünk bele, felkockázott paradicsom húsát, felöntjük dupla mennyiségű vízzel (esetleg borsozzuk), és ezt is a sütőben fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk.
  8. Tálaljuk a nyúlmájat a töltött paprikával és a párolt rizzsel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 401x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4000
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Ajánló

Ez a nyúlmájas ötlet, frissen született, emlékeim alapján, némi változtatással, és minden gondolatban felmerült ez is jó lesz hozzá és bele, az asztalra került, és úgy láttam neki az étel elkészítésének. Érdemes kipróbálni. Aki úgy gondolja, hogy mégis máshogy fűszerezné a májat, ha már kipróbálta,- természetesen megteheti, és a töltött paprikát is sokféle mód lehet variálni, ezek a fűszerezések, és alapanyagok, az akkor kialakult állapotnak feleltek meg. Bár: finom lett.:-)) Természetesen, mindenki saját maga, illetve családja szája íze szerint variálhat, hagyjon ki belőle valamit, vagy tegyen bele kevesebbet illetve többet.:-) Minden esetre, érdemes kipróbálni. :-D Könnyű nyári leves, esetleg gyümölcsleves, kínáljunk utána finom bort, ásványvizet, friss házi nyári (eper, bodza, mentás, citromos) szörpöt.:-)) Azért szoktam sok nyári zöldséges töltöttpaprikát készíteni, mert mi nagyon szeretjük, ennél fogva a töltelék is lehet hogy több, -végül is annyi a paprika, ameddig a töltelék tart.:-)) Ha marad is belőle, a töltött paprikából, nem baj, hiszen délután uzsonnára, és/vagy vacsorára el szokott fogyni! :-D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás nyúlmáj töltött paprikával és rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Nyúlmáj:-D - régi gyerekkori kedvencem volt, és most végre kaptam a boltban, vettem a bátorságot a régi emlékeim alapján, aztán meg a májat, :-) és ezt a finomságot találtam ki belőle, nagyon finom ízvilága volt.:-) Mellé készítettem a kétféle köretet, a rizst, mert nagyon szeretjük, és a töltött paprikát, mert nyáron szintén nagyon nagy kedvenc, minden hozzá és belevaló.:-)) A kertünkben a gombán kívül minden zöldségféle és zöldfűszer megtalálható. Nagyon finom, kellemes ízek, laktató, mégis könnyed ebéd volt.:-))

Hozzávalók

A májhoz

A paprikához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...