Nyúlmáj
Leírás
Hazánkban a nyúlhús a drágább, ritkábban beszerezhető és kevésbé gyakran fogyasztott ételek közé tartozik, pedig a nyúlhús rendkívül egészséges. Fehér húsának zsírtartalma alacsony, fehérjében gazdag, könnyen emészthető. Magyarországon a nyúlmáj talán a nyúlhús legkedveltebb része. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. A nyúl mája rendkívül ízletes, de markáns íze és szaga miatt nem árt fokhagymás tejbe áztatni felhasználása előtt, akár egy egész napra is. Számtalan módon elkészíthetjük, tehetjük levesbe, süthetjük, párolhatjuk, készíthetünk belőle gombás, lecsós, vagy éppen tejszínes ragut, illetve rizottót, de kitűnően illenek hozzá a gyümölcsös köretek is.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Nyúlmáj
fehérjetartalom
16.92 g
zsírtartalom
345004.118 g
szénhidráttartalom
0.73 g
víztartalom
76.46 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Magnézium
19 mg
Vas
8.99 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.853 g
Kolin
194.4 mg
C vitamin
17.9 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
16.92 g
Zsír
telített zsírsav
1.563 g
egyszeresen telített zsírsav
1.249 g
többszörösen telített zsírsav
1.306 g
koleszterin
345 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
8.99 mg
Magnézium
19 mg
Foszfor
297 mg
Nátrium
71 mg
Cink
2.67 mg
Réz
0.492 mg
Mangán
0.255 mg
Szelén
54.6 µg
szénhidrát
víz
76.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.305 mg
Riboflavin - B2 vitamin
1.778 mg
Niacin - B3 vitamin
9.728 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.233 mg
Folát
588 µg
Kolin
194.4 mg
Retinol
3290 µg
Alfa-karotin
11 µg
Béta-karotin
56 µg
Béta-kriptoxantin
11 µg
Likopin
40 µg
E vitamin
0.7 mg
B12 vitamin
16.58 µg
A vitamin
3296 µg
C vitamin
17.9 mg
B6 vitamin
0.853 g