Nyúlmáj

Nyúlmáj

Leírás

Hazánkban a nyúlhús a drágább, ritkábban beszerezhető és kevésbé gyakran fogyasztott ételek közé tartozik, pedig a nyúlhús rendkívül egészséges. Fehér húsának zsírtartalma alacsony, fehérjében gazdag, könnyen emészthető. Magyarországon a nyúlmáj talán a nyúlhús legkedveltebb része. A máj kiemelkedően fontos vasforrása a szervezetnek, érdemes rendszeresen fogyasztani. A nyúl mája rendkívül ízletes, de markáns íze és szaga miatt nem árt fokhagymás tejbe áztatni felhasználása előtt, akár egy egész napra is. Számtalan módon elkészíthetjük, tehetjük levesbe, süthetjük, párolhatjuk, készíthetünk belőle gombás, lecsós, vagy éppen tejszínes ragut, illetve rizottót, de kitűnően illenek hozzá a gyümölcsös köretek is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Nyúlmáj

fehérjetartalom

16.92 g

zsírtartalom

345004.118 g

szénhidráttartalom

0.73 g

víztartalom

76.46 g

gramm nyúlmáj?

Top ásványi anyagok

Foszfor

297 mg

Nátrium

71 mg

Magnézium

19 mg

Vas

8.99 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.853 g

Kolin

194.4 mg

C vitamin

17.9 mg

Niacin - B3 vitamin

9.728 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.92 g

Zsír

telített zsírsav

1.563 g

egyszeresen telített zsírsav

1.249 g

többszörösen telített zsírsav

1.306 g

koleszterin

345 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

8.99 mg

Magnézium

19 mg

Foszfor

297 mg

Nátrium

71 mg

Cink

2.67 mg

Réz

0.492 mg

Mangán

0.255 mg

Szelén

54.6 µg

szénhidrát

víz

76.46 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.305 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.778 mg

Niacin - B3 vitamin

9.728 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

6.233 mg

Folát

588 µg

Kolin

194.4 mg

Retinol

3290 µg

Alfa-karotin

11 µg

Béta-karotin

56 µg

Béta-kriptoxantin

11 µg

Likopin

40 µg

E vitamin

0.7 mg

B12 vitamin

16.58 µg

A vitamin

3296 µg

C vitamin

17.9 mg

B6 vitamin

0.853 g

7 találat

Címlapról ajánljuk