r
Nosalty Logó

Roséban sült rozmaringos nyúl

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Roséban sült rozmaringos nyúl
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5086 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3149.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1235 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1272 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    454.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12597.2 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    562 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    5305 mg
  • Nátrium
    5672 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4950 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    170 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    177 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1157 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4941 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 5086 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, alaposan megmossuk. Megforgatjuk egy teáskanál sóban (vagy lehet többet is, ha valaki sósabban szereti, én is csak érzésre szórtam).
  3. Egy jénait kikenünk zsírral, nem kell túl vastagon, és beleöntjük a krumplit.
  4. Az egész nyulat megmossuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk.
  5. Felcsíkozzuk a szalonnát, és a krumpli tetejére helyezve ágyat készítünk a nyúlnak. Rátesszük a nyulat, majd rá még három-négy csík szalonnát, hogy a tetején is ízes legyen. Mellé, ahol van hely, odatesszük a májat.
  6. Megszórjuk az egészet az összemorzsolt rozmaringgal, majd rálocsoljuk a rosét.
  7. Lefedjük a jénait, és betoljuk a sütőbe. Amikor a máj megsült (kb. 15 perc), kivesszük, és félretesszük. A többit tovább sütjük. Összesen egy órát kell sülnie lefedve, majd még 15-20 percet tető nélkül, hogy megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3735
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 17.

Ajánló

Igyunk mellé félédes rosét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roséban sült rozmaringos nyúl
Fonott Kalács 77 recept

A korábbi receptem, a Kakukkfüves nyúl római tálban után most itt van egy továbbfejlesztett verzió, ami megkockáztatok, sokkal, de sokkal mennyeibb. A krumpli vajpuha, a nyúl hihetetlenül intenzív és omlós, a rosé pedig olyan zamatot ad neki, amiről eddig csak álmodni mertem. Sajnos a nyúlhús boltban nagyon drága, ezért érdemes körbenézni, ki tart a környéken házi nyulat. Én ezt a nyuszit most ajándékba kaptam a májával együtt, annál jobban esett elkészíteni és elfogyasztani is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...