Tárkonyos nyúlraguleves Fonott Kalácstól
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g nyúlhús136 kcal
-
20g nyúlmáj24 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
102g sárgarépa37 kcal
-
36g fehérrépa23 kcal
-
32g zeller12 kcal
-
48g karalábé10 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
60g zöldborsó49 kcal
-
2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
5g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g nyúlhús680 kcal
-
100g nyúlmáj119 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
11 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
24g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
9.2g nyúlhús13 kcal
-
1.8g nyúlmáj2 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
4.4g karalábé1 kcal
-
1.8g paradicsom0 kcal
-
5.5g burgonya3 kcal
-
5.5g zöldborsó4 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.3g sertészsír2 kcal
-
3.7g tejföl7 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
46.2g víz0 kcal
-
1g tojás1 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.4g víz0 kcal
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1108.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 556 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 911.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 3196 micro
-
β-karotin 8119 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 524 micro
-
Lut-zea 1955 micro
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 175.8 g
Zsír
-
Összesen 96.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5543.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2780 mg
-
Nátrium 1054 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 297.6 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 4558 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7670 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 53 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 383 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1184 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 3609 micro
-
α-karotin 15981 micro
-
β-karotin 40597 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 2618 micro
-
Lut-zea 9774 micro
- 3% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 295 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 48 micro
-
Lut-zea 180 micro
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db paradicsom
-
3 közepes db burgonya
-
30 dkg zöldborsó
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál tárkony
-
1 teáskanál petrezselyem
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 ek sertészsír
-
2 dl tejföl
-
1 kk ecet
-
1 kk citromlé
-
2.5 l víz
-
1 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
3 evőkanál víz
Elkészítés
- A csontos húst megmossuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, a belsőségeket külön szedjük egy kis tálba, és félrerakjuk a hűtőbe.
- A zöldségeket meghámozzuk, a répát, fehérrépát felkarikázzuk, a krumplit kockázzuk, a karalábét, zellert elég csak nagyobb szeletekre vágni. A paradicsomot keresztben a közepéig metsszük be. A vöröshagymát felaprítjuk minél kisebb darabokra.
- Egy nagy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk a húst, kicsit megpirítjuk, majd a zöldségeket (a borsó kivételével) is hozzáadjuk. Kevergetés mellett sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ráöntjük az ecetet, a citromlevet és a zöldfűszereket. Felöntjük vízzel addig, hogy teljesen ellepje, ez kb 2-3 litert jelent. Fedő alatt főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhultak.
- Egy tálba kimerünk 2-3 deci levest, amit jó alaposan összekeverünk a tejföllel, és visszaöntjük a levesbe. Beledobjuk a májat és a borsót is.
- Galuskát készítünk egy tojásból, 3 ek vízből, amihez kb 8-10 ek lisztet keverünk. Kanállal beleszaggatjuk a levesbe, és forrásig főzzük.
- A csontos húst kivesszük a levesből, én a zellert és a karalábét is kiszedem, majd külön tálban tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3150
- Feltöltés dátuma: 2014. november 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ragulevest sokféleképpen lehet főzni, a neten fellelt receptek között vannak eltérések, tapasztalataim szerint igyekeztem összeszedni a legjobb recepteket, hogy egy sajátot gyúrjak belőle. Szeretem, de magam még soha nem főztem ilyet. A római tálas kakukkfüves nyúlsült receptem után a megmaradt bordát, gerincet és belsőségeket a fagyasztóba raktam, és fogalmam sem volt róla, mit csináljak belőle. Most jött el az ideje, hogy felhasználjam, de mivel nem sok hús van rajta, ezért jött az ötlet a ragulevesre, amiben a kevés húst pótolja a sok intenzív íz, ami belekerül. Sajnos nem ér fel egy borjú vagy sertés ragulevessel, de ha valaki egész nyulat vesz sütésre, annak hasznos lehet ez a recept, ha nincs ötlete, mihez kezdjen a csontos hússal és a belsőségekkel. Gombát nem raktam bele, mert nem volt otthon, de aki szereti, rakhat bele nyugodtan.