r
Nosalty Logó

Zöldséggel töltött stefánia

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mercedes
Zöldséggel töltött stefánia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2144 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1066.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 538 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.1 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4265.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1868 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    688.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 2144 kcal
  • 16% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 4 tojást keményre főzünk. A kenyereket hidegvízbe áztatjuk.
  2. A vöröshagymát és a tetszés szerinti zöldségeket apróra vágjuk. Zsíron vagy olajon egy kicsit megpároljuk (5 perc), kihűtjük.
  3. A darált húshoz adjuk a maradék 2 tojást, a kinyomkodott kenyereket, majorannát, borsot, sót, pirospaprikát, mustárt, zsemlemorzsát, a zúzott fokhagymát és végül a kihűlt, hagymás zöldségkeveréket. Ezt jól összekeverjük, kétfelé osztjuk, hengerré formáljuk.
  4. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a hús egyik felét, a közepéből indulva kifelé egy árkot készítünk, ebbe kerülnek sorban, egymás után a főtt tojások. A maradék hússal betakarjuk, olajos vagy zsíros kézzel formára igazítjuk. Egy kis zsemlemorzsával megszórjuk, alufóliával letakarjuk.
  5. Előmelegitett sütőben először 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 50 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 23679
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 10.

Ajánló

Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséggel töltött stefánia
Mercedes 302 recept

Kaptam egy zacskó mirelit zöldségkeveréket, már ott volt egy ideje a fagyasztóban, gondoltam, most már ideje lesz felhasználnom. A stefániát mindig előszeretettel fogadjuk, úgyhogy egy kicsit felturbóztam, így került az asztalunkra ez a zöldségekkel töltött stefánia szelet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...