r
Nosalty Logó

Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
asusuy
Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 1885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Burgonyás alap

"Tölti"

Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2229.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    1497 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    355 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2481 micro
  • β-karotin
    7068 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2393 micro
Összesen 474 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8917.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    5989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2943 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    403 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1419 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    701 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9923 micro
  • β-karotin
    28273 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9570 micro
Összesen 1885 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Burgonyás alap

"Tölti"

Elkészítés

Burgonyás alap

  1. A burgonyákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe csurgatjuk az olajat, és rádobjuk a felszeletelt burgonyákat. Ugyanezt tesszük a sárgarépákkal és a hagymákkal is.
  2. Megszórjuk mindezeket sóval, borssal, metélőhagymával, és ízlés szerint rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel. Szerintem két-három zöldfűszert szépen elbír egy ilyen étel, érdemes bátran használni őket. Az egészet egy lapos fakanállal jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsanak minden alkotórészt, és a zöldségek is mind elvegyüljenek.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük első körben kb. fél óráig. (A burgonya ereszt majd magából egy kis nedvességet, ami segít a fólia alatt megpuhulni. Ha régebbi burgonyát használunk, egy egészen pici vizet akár löttyinthetünk alá.)

"Tölti"

  1. A zsemléket négy-öt darabra szaggatjuk, és beáztatjuk a vízbe. Pár perc elegendő, hogy valamennyire összeessenek, ekkor kifacsarjuk őket.
  2. A fokhagymát egészen picire aprítjuk, és hozzárakjuk a zsemlékhez. Ráütjük a tojásokat, és beleborítjuk a borsót. Sózzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával, valamint -lehetőleg friss- petrezselyemmel. Alaposan összekeverjük, egy laza, illatos masszát kapunk.
  3. A sütőből kiemeljük a már megpuhult, lassan sülni kezdő burgonyás-répás elegyet, és kicsit átforgatjuk. A tölteléket pedig ráborítjuk, egyenletesen elsimítjuk, és immár fólia nélkül mindezt visszatoljuk a sütőbe.
  4. Kb. 15-20 perc múlva a töltelék és alatta a zöldségek is jól megpirulnak, és már kész is vagyunk!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3072
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Ajánló

Savanyú uborka nélkül ez az étel félkarú óriás csupán...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

A tepsiben készült ételek rajongójaként gyakran készítem ezt az ételt, igazán egyszerű, laktató, és a sült töltelék teszi különlegessé. Gyerekkoromban ezt "tölti" néven szerettem meg, anyu gyakran készítette májjal is.

Hozzávalók

Burgonyás alap

"Tölti"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...