Zöldséges tepsis burgonya sült "töltivel"
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Burgonyás alap
-
375g burgonya217 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
27 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g metélőhagyma1 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
"Tölti"
Összesen
474
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Burgonyás alap
-
1500g burgonya866 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g metélőhagyma3 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
"Tölti"
Összesen
1885
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Burgonyás alap
-
50.8g burgonya29 kcal
-
10.8g sárgarépa4 kcal
-
15.6g újhagyma3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g metélőhagyma0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
"Tölti"
Összesen
65
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2229.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 466.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 355 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 2481 micro
-
β-karotin 7068 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2393 micro
Összesen
474
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8917.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 934 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 497 mg
-
Foszfor 1362 mg
-
Nátrium 5989 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.4 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1864.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2943 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 403 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1419 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 701 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 9923 micro
-
β-karotin 28273 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 9570 micro
Összesen
1885
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 336 micro
-
β-karotin 958 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Burgonyás alap
-
1.5 kg burgonya
-
4 közepes db sárgarépa
-
5 közepes db újhagyma
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
3 ek metélőhagyma
-
2 szál rozmaring
-
2 kk kakukkfű
"Tölti"
-
3 db zsemle
-
2 db tojás
-
10 dkg zöldborsó
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl víz
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál só
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Burgonyás alap
- A burgonyákat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tepsibe csurgatjuk az olajat, és rádobjuk a felszeletelt burgonyákat. Ugyanezt tesszük a sárgarépákkal és a hagymákkal is.
- Megszórjuk mindezeket sóval, borssal, metélőhagymával, és ízlés szerint rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel. Szerintem két-három zöldfűszert szépen elbír egy ilyen étel, érdemes bátran használni őket. Az egészet egy lapos fakanállal jól összeforgatjuk, hogy a fűszerek egyenletesen beborítsanak minden alkotórészt, és a zöldségek is mind elvegyüljenek.
- 160 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük első körben kb. fél óráig. (A burgonya ereszt majd magából egy kis nedvességet, ami segít a fólia alatt megpuhulni. Ha régebbi burgonyát használunk, egy egészen pici vizet akár löttyinthetünk alá.)
"Tölti"
- A zsemléket négy-öt darabra szaggatjuk, és beáztatjuk a vízbe. Pár perc elegendő, hogy valamennyire összeessenek, ekkor kifacsarjuk őket.
- A fokhagymát egészen picire aprítjuk, és hozzárakjuk a zsemlékhez. Ráütjük a tojásokat, és beleborítjuk a borsót. Sózzuk, és megszórjuk fűszerpaprikával, valamint -lehetőleg friss- petrezselyemmel. Alaposan összekeverjük, egy laza, illatos masszát kapunk.
- A sütőből kiemeljük a már megpuhult, lassan sülni kezdő burgonyás-répás elegyet, és kicsit átforgatjuk. A tölteléket pedig ráborítjuk, egyenletesen elsimítjuk, és immár fólia nélkül mindezt visszatoljuk a sütőbe.
- Kb. 15-20 perc múlva a töltelék és alatta a zöldségek is jól megpirulnak, és már kész is vagyunk!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3066
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.
Ajánló
Savanyú uborka nélkül ez az étel félkarú óriás csupán...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
asusuy
9 recept
A tepsiben készült ételek rajongójaként gyakran készítem ezt az ételt, igazán egyszerű, laktató, és a sült töltelék teszi különlegessé. Gyerekkoromban ezt "tölti" néven szerettem meg, anyu gyakran készítette májjal is.