r
Nosalty Logó

Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

638
Kalória
30.1g
Fehérje
53.9g
Szénhidrátok
24.7g
Zsír
315.7g
Víz
107.4g
Koleszterin
4.9g
Rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 2549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2457 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6854.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    3571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    953 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    5471 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9829 micro
Összesen 2549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

hozzávalók a rizottóhoz

  1. Egy nagy serpenyőbe dobunk egy evőkanállal a vajból, majd mehet rá a finomra aprított fokhagyma, salottahagyma és vöröshagyma. Hozzáadunk még egy evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat.
  2. Az üveges hagymához adjuk a rizottó rizst, és felöntjük két deci fehérborral. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy kevés alaplével, belereszeljük a citrom héját, és hozzáfacsarjuk a levét.
  3. Gyakori kevergetés mellett elkezdjük apránként felönteni a maradék alaplével. Ha az utolsó adag is belekerült, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, és elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az utolsó kanál vajat is, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk a háromféle zölddel, és alaposan elkeverjük.

hozzávalók a harcsához

  1. A filézett harcsát 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd forró grillserpenyőben pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük, forgatás előtt hozzáadva a felszeletelt fokhagymát.
  2. A halszeleteket kiszedjük, és a serpenyőbe dobunk egy kanál vajat. Megszórjuk kevés petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük fehérborral, hogy a letapadt pörzsanyagok is feloldódjanak.
  3. Nincs más hátra mint tálalni: a rizottót egy tányérra szedjük, ráfektetjük a grillezett halszeleteket, és a tetejére kanalazzuk a fehérboros-petrezselymes öntetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Bár egy jól elkészített rizottó önmagában is nagyszerű tud lenni, ám ha megkoronázzuk egy adag frissen sült harcsával, az maga a tökély.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!