r
Nosalty Logó

Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Zöldséges rizottó grillezett fokhagymás harcsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 2549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    893 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1368 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2457 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6854.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1925 mg
  • Nátrium
    3571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    953 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    5471 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9829 micro
Összesen 2549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Elkészítés

hozzávalók a rizottóhoz

  1. Egy nagy serpenyőbe dobunk egy evőkanállal a vajból, majd mehet rá a finomra aprított fokhagyma, salottahagyma és vöröshagyma. Hozzáadunk még egy evőkanál vajat, és üvegesre pároljuk a hagymákat.
  2. Az üveges hagymához adjuk a rizottó rizst, és felöntjük két deci fehérborral. Sózzuk-borsozzuk, felöntjük egy kevés alaplével, belereszeljük a citrom héját, és hozzáfacsarjuk a levét.
  3. Gyakori kevergetés mellett elkezdjük apránként felönteni a maradék alaplével. Ha az utolsó adag is belekerült, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, valamint a zöldborsót, és elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk az utolsó kanál vajat is, belereszeljük a parmezánt, megszórjuk a háromféle zölddel, és alaposan elkeverjük.

hozzávalók a harcsához

  1. A filézett harcsát 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd forró grillserpenyőben pár perc alatt mindkét oldalán megsütjük, forgatás előtt hozzáadva a felszeletelt fokhagymát.
  2. A halszeleteket kiszedjük, és a serpenyőbe dobunk egy kanál vajat. Megszórjuk kevés petrezselyemmel, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük fehérborral, hogy a letapadt pörzsanyagok is feloldódjanak.
  3. Nincs más hátra mint tálalni: a rizottót egy tányérra szedjük, ráfektetjük a grillezett halszeleteket, és a tetejére kanalazzuk a fehérboros-petrezselymes öntetet.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 9335
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár egy jól elkészített rizottó önmagában is nagyszerű tud lenni, ám ha megkoronázzuk egy adag frissen sült harcsával, az maga a tökély.

Hozzávalók

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a harcsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...