r
Nosalty Logó

Zöldséges rakottas virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TBetty
Zöldséges rakottas virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2074 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1053 micro
  • β-karotin
    2757 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1808 micro
  • Lut-zea
    976 micro
Összesen 415 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7732.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    4576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1907.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1920 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    549 micro
  • α-karotin
    5265 micro
  • β-karotin
    13786 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    9038 micro
  • Lut-zea
    4882 micro
Összesen 2074 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    331 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük.
  2. A répát és a zöldséget juliennre vágjuk, és a káposztával, zöldbabbal, cikkekre vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerekkelpici olajon roppanósra pároljuk. Pici vizet néha öntsük alá, hogy le ne égjen.
  3. Amikor kész, kb 1 dl sűrű paradicsomlével vagy sűrített paradicsommal összerottyantjuk, s ízlés szerint tovább ízesíthetjük. Végül egy kis doboz tejfölt keverünk még bele.
  4. Közben a tojásokat megfőzzük, s a virslit karikákra vágva pici olajon megsütjük.
  5. Egy tepsi aljára a megtisztított, felkarikázott burgonyát elterítjük, rárakjuk a karikára vágott főtt tojásokat és a virslit, megsózzuk, ezután ráöntjük az elkészített zöldséget, és sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2380
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajnos amikor készítettem, nem volt itthon sajt, de reszelt sajttal a tetején megsütve még finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...