r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Zöldséges rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 3703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1337 micro
  • β-karotin
    4122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 926 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    832 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    5346 micro
  • β-karotin
    16489 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    7794 micro
Összesen 3703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Elkészítés

A palacsintához (12 db)

  1. Kisütjük a palacsintákat (közben elkészíthető a ragu).
  2. A raguhoz a kockára vágott hagymát megpirítjuk, rádobjuk a darált húst, amit így fehéredésig pirítunk.
  3. Mikor ez mevan, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá natúr ételízesítő, és jöhetnek egyszerre a zöldségek: a gomba apróra vágva, a paradicsom kis kockákra vágva, a zöldborsó és a vagy lereszelt vagy nagyon vékonyra, apróra vágott répa. Ha szükséges sózzuk, beletesszük a pici cukrot és oregánót, és fedő alatt készre puhítjuk.
  4. A tojást felverjük, hozzákeverjük a tejet és a tejfölt, kicsit megsózzuk.
  5. Ha kész, akkor a kisült palacsintákat tortaformába vagy kerek tűzálló tálba rétegezve lerakjuk a raguval, és minden sorra teszünk pár kanállal a tejfölös-tojásos öntetből. Az utolsó palacsintáracsak öntet és reszelt sajt kerül.
  6. Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt aranybarnára pirul (kb. 20-25 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4018
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rakott palacsinta
Németi Olga 105 recept

Az ötletet Vízváry Mariska szakácskönyvéből merítettem. Jópofa dolgok vannak benne, de alapvetően nem a mai, dolgozó nőknek szólnak, ezért a legtöbb recept inkább ötlet szinten funkcionál.

Hozzávalók

A palacsintához (12 db)

A raguhoz

Az öntethez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...