r
Nosalty Logó

Zöldséges marharagu-pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Soproni Óvatos Duhaj
Zöldséges marharagu-pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2479 micro
  • β-karotin
    6202 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 852 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4909.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    1777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2758 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    9917 micro
  • β-karotin
    24808 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14385 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 3415 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    358 micro
  • β-karotin
    895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    519 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárzellert felszeleteljük.
  2. A marhahúst összeforgatjuk a liszttel, egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, és 2 adagban, nagy lángon barnulásig pirítjuk a húsdarabokat. Félretesszük.
  3. A visszamaradt olajba tesszük a vöröshagymát, kis lángon pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a répát és a zellert, és kevergetve, 10 percig főzzük. Visszatesszük a húsokat, felöntjük sörrel és alaplével, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, és lefedve, közepes lángon 2 órát főzzük.
  4. Ha kész, elzárjuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl (kell neki egy éjszaka).
  5. Másnap a gombákat felszeleteljük, a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a gombákat sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Nagy lángon pár perc alatt átsütjük őket (akkor jó, ha a víz elpárolog alóla), majd a hideg raguhoz adjuk.
  6. A leveles tésztát kinyújtjuk, 1/3-ad 2/3-ad arányban elvágjuk. A nagyobbal kibélelünk egy 10x20-as kisebb tepsit, majd belehalmozzuk a ragut. A tetejét lefedjük a kisebbel, a széleit összenyomjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszurkáljuk villával.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3242
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges marharagu-pite
Soproni Óvatos Duhaj 11 recept

Angol jellegű, mennyei, melegítő, comfort food - pasis kajának tűnik, de ez ne tévesszen meg, mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...