Zöldséges marharagu-pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Soproni Óvatos Duhaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g marhanyak224 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
75g sör32 kcal
-
75g marha alaplé0 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g leveles tészta371 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
852
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g marhanyak896 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g kakukkfű15 kcal
-
300g sör129 kcal
-
300g marha alaplé0 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
400g leveles tészta1484 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
41 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
3415
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
25.3g marhanyak32 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
4.3g halványító zeller1 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
10.8g sör5 kcal
-
10.8g marha alaplé0 kcal
-
2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
14.4g leveles tészta54 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.8g sűrített paradicsom1 kcal
-
2g tojás2 kcal
Összesen
123
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 529 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 398.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2479 micro
-
β-karotin 6202 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 322 micro
Összesen
852
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 177.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 688 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4909.7 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 2116 mg
-
Nátrium 1777 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1595.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2758 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 788 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 9917 micro
-
β-karotin 24808 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 14385 micro
-
Lut-zea 1288 micro
Összesen
3415
kcal
- 9% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 358 micro
-
β-karotin 895 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 519 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg marhanyak
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes szár halványító zeller
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
5 szál kakukkfű
-
3 dl marha alaplé
-
25 dkg csiperkegomba
-
3 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
400 g leveles tészta
-
2 ek vaj
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
1 db tojás
Elkészítés
- A húst közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répát megpucoljuk és felkockázzuk, a szárzellert felszeleteljük.
- A marhahúst összeforgatjuk a liszttel, egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat, és 2 adagban, nagy lángon barnulásig pirítjuk a húsdarabokat. Félretesszük.
- A visszamaradt olajba tesszük a vöröshagymát, kis lángon pár perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a répát és a zellert, és kevergetve, 10 percig főzzük. Visszatesszük a húsokat, felöntjük sörrel és alaplével, hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsompürét, és lefedve, közepes lángon 2 órát főzzük.
- Ha kész, elzárjuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl (kell neki egy éjszaka).
- Másnap a gombákat felszeleteljük, a vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és hozzáadjuk a gombákat sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Nagy lángon pár perc alatt átsütjük őket (akkor jó, ha a víz elpárolog alóla), majd a hideg raguhoz adjuk.
- A leveles tésztát kinyújtjuk, 1/3-ad 2/3-ad arányban elvágjuk. A nagyobbal kibélelünk egy 10x20-as kisebb tepsit, majd belehalmozzuk a ragut. A tetejét lefedjük a kisebbel, a széleit összenyomjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszurkáljuk villával.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-40 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 10x20
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3242
- Feltöltés dátuma: 2018. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Soproni Óvatos Duhaj
11 recept
Angol jellegű, mennyei, melegítő, comfort food - pasis kajának tűnik, de ez ne tévesszen meg, mindenki imádni fogja!