r
Nosalty Logó

Zöldséges-kapros lazacleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldséges-kapros lazacleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    680 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4666 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4374.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1547 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2720.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2982 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    1305 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5518 micro
Összesen 1488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bőr nélküli lazacfilét vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldséget és a sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd vékonyan szeleteljük fel.
  2. Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt zöldséget és sárgarépát, majd pároljuk pár percig.
  4. Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket félpuhára. (citromlevet ízlés szerint tegyünk bele, nehogy túl savanyú legyen majd a leves)
  5. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, szedjünk pár kanál levet a tejfölre, keverjük simára, majd csorgassuk a levesbe. (Én mielőtt a levesbe csorgattam, előtte egy szűrőn átszűrtem, hogy csomómentes és szép selymes legyen majd a leves.)
  6. Ezután adjuk a leveshez a felszeletelt gombát, a feldarabolt lazacfilét, majd főzzük még kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és tálalásig hagyjuk lefedve az edényt. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
  7. Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk. A lazac helyett ízlés szerint afrikai harcsafilével is készíthetjük a levest.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 667
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...