Zöldséges-kapros lazacleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75g lazac95 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
35 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
375g víz0 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
Összesen
371
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g lazac381 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
Összesen
1488
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
9.8g lazac12 kcal
-
7.8g sárgarépa3 kcal
-
2.9g fehérrépa2 kcal
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.9g kapor3 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
48.9g víz0 kcal
-
7.5g gombakonzerv2 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1093.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 680 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 326 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 1867 micro
-
β-karotin 4666 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1379 micro
Összesen
371
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 79.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4374.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 1547 mg
-
Nátrium 1496 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 2720.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2982 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 283 mg
-
D vitamin: 1305 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 626 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 7469 micro
-
β-karotin 18665 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5518 micro
Összesen
1488
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 244 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
49
kcal
Hozzávalók
-
3 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
20 dkg zöldborsó
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor kapor
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
1.5 dl tejföl
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 dkg vaj
-
1.5 l víz
-
1 db gombakonzerv
Elkészítés
- A bőr nélküli lazacfilét vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldséget és a sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot szintén vágjuk fel apróra. A gombát alaposan csepegtessük le, majd vékonyan szeleteljük fel.
- Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a feldarabolt zöldséget és sárgarépát, majd pároljuk pár percig.
- Ezután szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, facsarjuk bele a citromlevet, majd főzzük a zöldségeket félpuhára. (citromlevet ízlés szerint tegyünk bele, nehogy túl savanyú legyen majd a leves)
- Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, szedjünk pár kanál levet a tejfölre, keverjük simára, majd csorgassuk a levesbe. (Én mielőtt a levesbe csorgattam, előtte egy szűrőn átszűrtem, hogy csomómentes és szép selymes legyen majd a leves.)
- Ezután adjuk a leveshez a felszeletelt gombát, a feldarabolt lazacfilét, majd főzzük még kb. 10 percig. Ekkor adjuk hozzá az apróra vágott kaprot, majd 1-2 perc után zárjuk el a gázt, és tálalásig hagyjuk lefedve az edényt. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
- Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint apróra vágott kaporral is megszórhatjuk. A lazac helyett ízlés szerint afrikai harcsafilével is készíthetjük a levest.
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 667
- Feltöltés dátuma: 2023. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
381 recept