r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
douney
Zöldséges-húsos cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 3782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1446.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 946 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5786.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    501 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2572 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    811 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1534 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    5445 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5113 micro
Összesen 3782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    192 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A töltött tésztához

  1. Először is szembesítsük magunkat a cannelloni nagyságával... Ezek után annak tudatában, hogy a zöldséget és a húst bele kell gyömöszölnünk a kis hengerekbe, aprítjuk fel a zöldségeket. Ennek módjaa háztartás felszereltségétől és a kreativitásunktólfügg, ne legyen nagyon apró sem ->előnyben a harapható zöldségek a pempővel szemben.
  2. Wokban vagy nagyobb méretű serpenyőbena lilahagymát kapassuk meg bőséges olívaolajon, aztán mehet bele a hús. (Én ekkor tettem bele a fűszereket is - a fokhagymát leszámítva.) Amikor már félig kész a hús, mehetrá a halom zöldség, és nem sokkal később a fokhagyma is. Innentől fogva magas lángon hagyjuk, néha kavargatjuk, amíg a zöldségek össze nem esnek, a víz pedig szinte el nem forr.
  3. Ha ez kész, elzárjuk a gázt, várunk, amíg kb. testhőméresékletűlesz - voltaképpen már ez is elég ízletes feltét spagettihez vagy egyéb tésztafélékhez, de azért még nem az igazi :) .
  4. (A tészták megtöltése szerintem művészet! Van aki kiskanállal próbálkozik, vagy egyéb alternatív konyhai segédeszközökhöz folyamodik,számomra a kézzel való töltögetés bizonyult a leghatékonyabbnak.) Nem kell minden hengert feszülésig tölteni, a töltelék mennyiségre így jön ki. A kész hengereket egy süthető tálba pakoljuk.
  5. Ezután a besamel következik. Egy lábasban felrakjuk a vajat és az olívaolajat, ami nagyjából megfelel a vaj mennyiségének. Utána a liszt, és kis kavargatást követően szép fokozatosan a tej. Ha már elkevertük a tejet, mehet bele a sajt is, amit hagyunkszépen elolvadni. Levesszük a gázról, és ráöntjük a hengerekre.
  6. Előmelegítjük a sütőt 190°C-on, és mehet is be, amíg meg nem kérgesedik a teteje, és be nem barnul kicsit (ez nekem kb 25 perc volt).
  7. A sütés lejárta után jöhet a tálalás. :)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13595
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Gyakran kapom magam azon, hogy hajnal kettőkor is vegetáriánus gasztroblogokban gyönyörködöm, és már egy ideje elcsavarta a fejem egy recept a neten. Még abban a formában nem készítettem el, de ötletet adott a cannelloni töltelékéhez. Cannellonival különben korábban még nem volt dolgom, és ahogy rákerestem, főként spenótos recepteket találtam, amitől viszont kicsit megcsömörlöttem 2 évnyi aktív spenótfüggőség után :) . Tehát muszáj volt valami mást kitalálni, és tessék. Jól befotózni sajnos nem volt időm, mert elég hamar lábakélt a méretes adagnak.

Hozzávalók

A töltött tésztához

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...