r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell Zepterben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
jkerekes8
Zöldséges csirkemell Zepterben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1979 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1051.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    396 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    1361 micro
  • β-karotin
    7915 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 1116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra darabolt húst a Zepter lábasban szárazon lesütjük (a felhevített edénybe a vízcsepp próba után betesszük, mesütjük).
  2. Amikor a hús lesült, minden fenti hozzávalót az edénybe teszünk, a felkockázott zöldségféléket és az aprított fűszereket jól összekeverve, és a folyékony anyaggal (tejszín, tejföl és olaj) leöntve, só és bors is bele.
  3. Miután mindent összekavartunk, rátesszük a fedőt, és addig melegítjük, amíg a termokontroll jelzője a zöld mezőbe beleér.
  4. Ekkor elzárjuk a hőforrást, és még kb 20-25 percig hagyjuk az ételt "utófőni".
  5. Főtt vagy pirított rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20555
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Ajánló

Bármilyen hússal és bármilyen maradék zöldségféle kombinációjával készíthető. Ha kicsit kevesebb zöldségfélét használunk, kb. feleannyit, mint a recept ír, akkor 3-4 marék fussili vagy hasonló tésztával is elkészíthető a Zepter edényben, csak én ekkor kb. 2,5 dl tejszínt öntenék hozzá. Kimondottan gyors étel, és egészséges is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges csirkemell Zepterben
jkerekes8 12 recept

A hűtőben csak pár maradék zöldségféle volt, egy kis darab csirkemell, és előző napról maradt kis párolt rizs. (Az is Zepterben készült.) Időm sem sok volt vacsorát készíteni, ezért elővettem a (24 cm átmérőjű) Zepter edényt, és 4 fő részére bőséges vacsora kerekedett ki, szinte pillanatok alatt. A főzés hőforrással csak 10 perc, de utána még az étel a hőforrást elzárva fedő alatt 20 percig fő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...