r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke tejfölös-citromos szószban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges csirke tejfölös-citromos szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1551 micro
  • β-karotin
    4630 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 515 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.3 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6529.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1785 mg
  • Nátrium
    3734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2179 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    6204 micro
  • β-karotin
    18518 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5297 micro
Összesen 2065 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségek előkészítése:
  2. Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket: a répát karikára vágjuk, a póréhagymát és a zellerszárat ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
  3. A fokhagyma gerezdet elég megtisztítani, nem kell összevágni, a petrezselymet, kaukkfüvet, babérlevelet kössük össze kis csokorba.
  4. A gombát mossuk meg, és töröljük szárazra, majd vágjuk csíkokra. Ha nem tetszik a héja, húzzuk le inkább. A tönköket is használhatjuk, szintén pucoljuk le a héját, és vágjuk le a végét.
  5. A két fej nagy hagymát megtisztítjuk, és beleszurkáljuk a szegfűszegeket.
  6. A 20 dkg vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  7. A csirke puhára főzése:
  8. Körülbelül 2x5 cm-es csíkokra vágjuk a csirkemell filét.
  9. Közepes méretű fazékban felteszünk főzni 7,5 dl alaplében, enyhén megsózzuk.
  10. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, az ujjnyi hosszú, vékony csíkokra vágott póréhagymát és zellert, a fűszercsokrot, a hagymákat, amibe beleszurkáltuk a szegfűszegeket és a fokhagymákat.
  11. 15 percig alacsony lángon forraljuk, aztán alacsonyabb lángon addig főzzük, amíg a csirke megpuhul.
  12. Amint a csirke megpuhult, kiszedjük a húst egy tálra, a főzővizet pedig félretesszük.
  13. Gombás-szalonnás alap készítése:
  14. Egy edénybe tegyünk 2 dkg vajat, és adjuk hozzá a felkockázott szalonnát.
  15. Melegítsük, majd ezen a vajas-szalonnazsíros keveréken pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát.
  16. Adjuk hozzá a felszeletelt gombákat és 2 dl csirke alaplevet.
  17. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
  18. A ragu összállítása:
  19. Egy tálban verjük fel két tojás sárgáját, és keverjük hozzá a tejfölt valamint 2 evőkanál keményítőt.
  20. Folyamatosan kevergetjük, apránként hozzáöntjük a csirke főzőlevénekkét harmadát, ha túl sűrű, az egész levet öntsük hozzá. Sózzuk, borsozzuk.
  21. Ráöntjük a szalonnás gombára, és 5 percig főzzük, majd a legvégén citromlével ízesítjük.
  22. Az így elkészült szószba szedjük bele a csirkehúst és a zöldségeket.
  23. Jázmin rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2983
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy vendégség alkalmával kóstoltam ezt a finom, ízletes csirkeragut, és elkértem a receptjét, hogy otthon én is főzhessem. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom! A főzési időnél a csirke főzési ideje kb. 30 perc, de a rizst is kell főzni, amit közben is megtehetünk, a gombát is puhára kell főzni, és a végén a ragu összeállításánál is van 5 perc főzés. Amíg a hagyma a vajas-szalonnás keveréken üvegesre pirul, 5 perc sütési időnek számoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...