Zöldfűszeres tökös egytál
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Esztella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizshez
Darált húshoz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
35 kcal
Párolt zöldséghez
-
240g patisszon24 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizshez
Darált húshoz
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Párolt zöldséghez
-
1440g patisszon143 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g sajt1056 kcal
Összesen
3864
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Rizshez
Darált húshoz
-
16.8g darált sertéshús31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Párolt zöldséghez
-
40.3g patisszon4 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.6g tejföl25 kcal
-
8.4g sajt30 kcal
Összesen
110
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1495.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 374.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 876 micro
-
β-karotin 2396 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 3172 micro
Összesen
645
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.9 g
Zsír
-
Összesen 262.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1013 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8974.6 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 2713 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 3220 mg
-
Nátrium 2310 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2245.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2935 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 622 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 1514 micro
-
α-karotin 5254 micro
-
β-karotin 14374 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 19031 micro
Összesen
3864
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 147 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 216 micro
-
Lut-zea 532 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Rizshez
Darált húshoz
-
só ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Párolt zöldséghez
-
2 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db paradicsom
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
450 g tejföl
Elkészítés
Rizshez
- Főzzük meg a rizst sima, sós vízben (sokkal jobban ki fog jönni a fűszerek íze, mintha ételízesítős vízben főznénk).
- A darált húst kicsit kifehérítjük olajon, majd fűszerezzük sóval, borsikafűvel, köménnyel és pirospaprikával, és puhára pároljuk.
- A zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Először a sárgarépát, majd a tököt pároljuk kicsit, hogy puhuljon, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is. Ezzel is pároljuk keveset, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket ízlés szerint.
- Ha minden elkészült, jénaiba rétegezzük: alulra a rizs, erre jön a darált hús, végül a zöldségek.
- A sajtot lereszeljük, egy részét belekeverjük a tejfölbe, ezt a zöldség tetejére öntjük, majd a maradék sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3674
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Esztella
4 recept
Ezt az ételt "szombat esti, hát belőled meg mi legyen"-ként csináltam először, és a patisszon volt az alap. Azóta megcsináltam paradicsom nélkül is, mivel az egyik családtag allergiás rá, de határozottan fontos része a paradicsom, úgyhogy ha nem muszáj, nem érdemes kihagyni.:) Sajnos borsot nem használhattam, mert a párom gyomra nem bírja, és az akkor még 3 hónapos kislányom pocija is fájt, ha borsos ételt ettem, de a borsikafű tökéletesen helyettesítette.