r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres tökös egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Esztella
Zöldfűszeres tökös egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Összesen 3864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Összesen 110 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1495.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    2396 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3172 micro
Összesen 645 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1013 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8974.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2713 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    3220 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2935 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1514 micro
  • α-karotin
    5254 micro
  • β-karotin
    14374 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    7720 micro
  • Lut-zea
    19031 micro
Összesen 3864 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    216 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Elkészítés

Rizshez

  1. Főzzük meg a rizst sima, sós vízben (sokkal jobban ki fog jönni a fűszerek íze, mintha ételízesítős vízben főznénk).
  2. A darált húst kicsit kifehérítjük olajon, majd fűszerezzük sóval, borsikafűvel, köménnyel és pirospaprikával, és puhára pároljuk.
  3. A zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Először a sárgarépát, majd a tököt pároljuk kicsit, hogy puhuljon, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is. Ezzel is pároljuk keveset, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket ízlés szerint.
  4. Ha minden elkészült, jénaiba rétegezzük: alulra a rizs, erre jön a darált hús, végül a zöldségek.
  5. A sajtot lereszeljük, egy részét belekeverjük a tejfölbe, ezt a zöldség tetejére öntjük, majd a maradék sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3674
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres tökös egytál
Esztella 4 recept

Ezt az ételt "szombat esti, hát belőled meg mi legyen"-ként csináltam először, és a patisszon volt az alap. Azóta megcsináltam paradicsom nélkül is, mivel az egyik családtag allergiás rá, de határozottan fontos része a paradicsom, úgyhogy ha nem muszáj, nem érdemes kihagyni.:) Sajnos borsot nem használhattam, mert a párom gyomra nem bírja, és az akkor még 3 hónapos kislányom pocija is fájt, ha borsos ételt ettem, de a borsikafű tökéletesen helyettesítette.

Hozzávalók

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...