r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres búzacsírás tönkölybagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Zöldfűszeres búzacsírás tönkölybagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6701.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    4140 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 2587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen megkelesztjük.
  2. A megkelt élesztős vizet kenyérsütő üstjébe öntjük, bekészítjük agyors kovászt, azolajat, tejfölt és a száraz anyagokat, a tetejére a sót. Dagasztó programon dagasztjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztva átgyúrjuk, hosszúkás hengerformára alakítjuk, bagett sütőbe tesszük, ott néhányat csavarunk a tészta két végén, hogy megtekeredjen, mintás legyen. Tetejét megkenjük joghurttal, és addig újra kelesztjük, míg a sütő bemelegszik 210 oC-ra.
  4. A sütőbe alulra egy tepsibe vizet teszünk, hogy gőz keletkezzen. Ha a sütő 210 oC-os, betehetjük a kenyereket hőlégkeverésen (alul-felül sütés esetén: 230 oC). 10 percig ezen a hőfokon, aztán újabb 10 percig 190 fokon sütjük a bagetteket.
  5. Sütés után rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres búzacsírás tönkölybagett
Évi néni 1830 recept

Rábukkantam a búzacsírás üvegemre. Azt már tudtam, hogy ma zöldfűszeres kenyeret szeretnék sütni. Mivel nagyon megszerettem a tönkölylisztet, így össze is állt a mai kenyerem. Minden nap elvarázsol a sülő kenyér. Képes vagyok a sütő előtt üldögélni, és lesni, hogy mi sül ki aznap, pedig több mint 10 éve sütöm otthon a kenyeret. Csodálatos dolog. Aki nem próbálta, annak csak ajánlani tudom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...